ТЕМА

Ющенко подякував Алікперову за те, що він будує українцям заводи

18 апреля 2008 | 13:48

Президент взяв участь у відкритті ВАТ «Лукойл - Одеський нафтопереробний завод»


http://www.president.gov.ua/news/9689.html

Перебуваючи з робочою поїздкою на Одещині, Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистому відкритті ВАТ «Лукойл – Одеський нафтопереробний завод» та ознайомився  з роботою цього підприємства після реконструкції.

Виступаючи на церемонії відкриття оновленого підприємства, Президент наголосив, що йдеться дійсно про «проект великої ваги для розбудови краю і розбудови України».

Глава держави зокрема відзначив, що Одеський НПЗ є надзвичайно важливим об'єктом в  економіці Одеської області. Зроблені в підприємство інвестиції, переконаний В. Ющенко, «дають можливість повернутися до обсягів переробки трьох мільйонів тонн на рік сибірської нафти». На думку Президента, ефективна робота цього підприємства у подальшому дозволить говорити про цілу низку соціальних проектів, спрямованих на покращення життя мешканців регіону та працівників заводу.

Віктор Ющенко подякував усім, хто свого часу прийняв рішення про модернізацію підприємства та доклався до реалізації цього проекту.

Звертаючись до президента компанії «Лукойл» Вагіта Алікперова, Глава держави наголосив: «Українська сторона високо цінує те, що ви робите в Україні». Він додав, що йдеться про діяльність, яка «відрізняється високим класом та комплексним підходом».

Зі свого боку В. Алікперов запевнив присутніх на відкритті реконструйованого заводу, що підприємство випускатиме «продукцію найвищої європейської якості». Він повідомив, що у реконструкцію та модернізацію Одеського НПЗ було вкладено понад 200 млн. дол. «Я впевнений: завод слугуватиме на благо України», – сказав президент «Лукойлу», подякувавши українській владі за створення сприятливого інвестиційного клімату.

У свою чергу голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк підкреслив, що завод перераховуватиме до зведеного бюджету країни щороку біля 147 млн. гривень, з яких майже 12 млн. грн. залишатимуться в обласному бюджеті для вирішення соціальних питань.

Президент України та президент «Лукойла» перерізали символічну стрічку перед центральною брамою заводу.

ДОВІДКОВО: ВАТ «Лукойл-Одеський нафтопереробний завод» спеціалізується на  переробці нафтової сировини і виробництві нафтового палива.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Александр Мартыненко. Фотосессия "Фемен" в Харькове, где борцы за гендерное равенство активно фотографировались с иностранными болельщиками. И никаких лозунгов против превращения Украины в европейский бордель!..

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: