ТЕМА

Луценко відмазав донецьку мафію

18 апреля 2008 | 17:58

Сьогодні на прес-конференції в Донецькій області Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналіста, висловив свою точку зору щодо правомірності використання словосполучення «донецька мафія».


Оскільки в окремих матеріалах ЗМІ дещо неточно передано висловлювання Міністра, наводимо повний коментар Юрія Луценка з цього приводу:

 

- З приводу «донецької мафії»… Я ніколи не використовував це словосполучення, бо не вважаю, що можна використовувати якісь географічні назви до поняття мафія. Ось дивиться - переді мною довідка про хід документування «злодіїв в законі» станом на сьогоднішній день - зараз будемо розглядати це питання на колегії. Я дивлюся, що, наприклад, на цей час визначено 7 осіб цієї категорії. На кожного «злодія в законі» заведено окремі справи оперативного обліку, в рамках яких проводяться заходи по збору інформації і подальшого відпрацювання.

Ось у мене числяться 7 чоловік: «Юра Сумський» – Сумська область, «Вася Ушатий» – місто Київ, «Мамед» – Донецька область, «Шарик», «Антимос»  – Одеська область, Крамаров, Бевз – Полтавська область, «Льоха» – Луганська область. «Злодії в законі» є найбільш небезпечні для суспільства особи, якими ми  особливо ретельно займаємося. Як бачите - Сумська, Київ, Донецька, Одеська, Полтавська, Луганська області. Скажіть мені – ну де мафії більше, а де менше?

Я вам відверто скажу, що найбільший рівень злочинності, у порівнянні з кількістю населення, в Запорізькій області, на другому місці – Донецька, на третьому – Львівська, на четвертому (якщо не помиляюсь) – Крим. Говорити про якесь особливе криміногенне джерело тут, в Донецькій області, на цей момент (я підкреслюю ці останні два слова), на цей момент немає підстав. Так, тут знаходиться 3 тисячі (якщо не помиляюся) не ідентифікованих трупів попередніх років - це правда. Мало  того, перспектива їхнього, скажемо так, встановлення дуже сумнівна, бо в той час, в той важкий буремний, скажемо прямо – бандитський час 90-х, на жаль не було зроблено все для того, щоб їх задокументувати. Сьогодні (і за це я дуже дякую міській владі, яка прийняла рішення про фінансування і придбання для потреб міліції лабораторії по ДНК-аналізу) будемо цим займатися, але зараз на цей момент я не бачу можливості заявляти про особливий криміногенний статус Донецькій області…

Я ще раз говорю: якщо ми говоримо про так звану «донецьку мафію», то, очевидно, мається на увазі політичний підтекст щодо посадових осіб, які використовують займану посаду для політичних цілей.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час Всеукраїнського форуму депутатів місцевих рад, вибраних за списком БЮТ у вівторок, 30 січня 2007 р. Тимошенко закликає всіх депутатів місцевих рад докласти всі правові зусилля, щоб вибори у Верховну Раду України відбулися достроково. Також БЮТ починає формувати список кандидатів в депутати для дострокових виборів.Фото Олександра Прокопенка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: