ТЕМА

Бандити знов діють за схемами "бєспрєдєльних" 90-х

20 апреля 2008 | 15:08

За неякісний ремонт автомобілю зловмисники викрали автослюсаря


           За матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області слідчим відділом міліції міста  Харків порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 189 (Вимагання) та ч.3 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України щодо злочинної групи у складу чотирьох осіб.

Наприкінці березня зловмисники викрали громадянина Ч. (приватного автослюсаря) і вимагали у родичів сплатити 7500 гривень викупу.

Як встановили оперативники УБОЗ, напередодні викрадення  потерпілий відремонтував за 250 гривень «Опель-кадет» громадянину С. За кілька днів громадянин С. повернувся з трьома приятелями і звинуватив автослюсаря у неякісному ремонті автомобілю. Свої моральні та матеріальні збитки зловмисники оцінили спочатку в 3000 гривень. Коли автомайстер відмовився платити, його жорстоко побили та викрали. Майже два тижні автослюсаря насильно утримували в одному з будинків міста. Сума у 3000 гривень, що їх передала матір заручника, зловмисників не влаштовувала, відтак вони почали додатково вимагати гроші у родичів жертви. Паралельно за його документами заручника вони намагалися отримати ще й кредити в харківських банках на суму 30 тисяч гривень, для цього підробили довідку про прибутки.

Планам злочинного збагачення завадили працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю. Під час передачі другої частини коштів за звільнення заручника здирників було затримано.

Наразі оперативники перевіряють їхню причетність до інших тяжких злочинів.

 Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Новая тюрьма в Канаде

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: