ТЕМА

Орли Луценка знов схопили за руку орлів Черновецького

24 апреля 2008 | 10:59

Вартість кранів на евакуаторах значно перевищувала ціну самих «МАЗів»



Правоохоронці викрили грубі порушення вимог чинного законодавства  під час закупівлі посадовцями «Київдорсервісу» евакуаторів за державні кошти. Зокрема, з’ясовано, що за результатами розгляду тендерних пропозицій  між комунальним підприємством Київської міської ради «Київдорсервіс» та одним з ТОВ укладено договір поставки автомобілів-евакуаторів на загальну суму майже 4, 2 мільйона гривень.

Це товариство придбало 15 автомобілів «МАЗ» на загальну суму майже 1,8 мільйона гривень та перерахувало 2,4 мільйона гривень (тобто суму значно вищу за вартість самих автомобілів) іншому товариству з обмеженою відповідальністю як плату за встановлення на базу цих вантажівок кранів-маніпуляторів.

Водночас реальна  вартість придбання та встановлення 15 кранів-маніпуляторів становить приблизно 1,4 мільйона гривень. Тобто ТОВ, яке встановлювало крани,  отримало з цього контракту прибуток у сумі майже один мільйон гривень, що складає понад 70% від вартості самих кранів-маніпуляторів з їх монтажем. Зазначена сума прибутку була перерахована на підконтрольні підприємства засновників цього ТОВ.

Також у результаті дослідження Тендерною палатою України  наданих матеріалів щодо проведення КП «Київдорсервіс» процедури відкритих торгів на закупівлю спеціалізованих автомобілів-евакуаторів з кранами-маніпуляторами, встановлено, що закупівля була здійснена з грубими порушеннями вимог чинного законодавства у сфері державних закупівель.

Відповідно до висновку Тендерної палати України посадовці КП «Київдорсервіс» порушили вимоги Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України та незаконно надали перемогу в тендері заздалегідь визначеному учасникові, тобто згаданому вище ТОВ. Внаслідок цих оборудок  комунальному підприємству завдано істотних збитків.

Таким чином, державні кошти у сумі 4,2 мільйона гривень використані КП «Київдорсервіс» з грубим порушенням вимог чинного законодавства.

У діях посадовців комунального підприємства «Київдорсервіс» вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу  України.

Матеріали перевірки направлено до прокуратури  Києва для надання остаточної правової оцінки дій посадовців комунального підприємства «Київдорсервіс» та ухвалення процесуального рішення.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

photo and create by Jason deCaires Taylor.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: