ТЕМА

МВС: скінхеди не зірвуть ЄВРО-2012

24 апреля 2008 | 17:01

Сьогодні в МВС України під час прес-конференції перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки Володимир Маєвський повідомив про те, що серед вболівальників, які були активними учасниками безпорядків на стадіоні в Охтирці 20 квітня цього року, можливо, були й скінхеди.


За словами Володимира Маєвського, ще дорогою до місця проведення футбольного матчу вболівальники поводилися досить агресивно. Так, 19 квітня 2008 року близько опівночі у пасажирському потязі сполученням «Житомир – Харків» невідомі з числа уболівальників ФК «Динамо», які направлялися на перегляд цього матчу, розбили 28  вікон у вагонах згаданого поїзда та фарбою з аерозольного балончика пофарбували обладнання одного з вагонів символікою „Динамо”.

Також 20 квітня 2008 року о 07.50 год. у м. Тростянець Сумської області у сквері по вул. Горького, біля залізничної станції “Смородино”, працівниками міліції Тростянецького РВ УМВС України в Сумській області було затримано та доставлено до чергової частини Тростянецького РВ УМВС України в Сумській області шістьох осіб, які на пам’ятнику В.Леніну чорною фарбою намалювали зображення німецько-фашистської свастики, пошкодили лави. Ними виявилися жителі столиці, які прибули до Сумської області для перегляду цього матчу.  Стосовно цих правопорушників складено протоколи за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку, військовослужбовця) КУпАП та доставлено до Тростянецького районного суду. Цього ж дня рішенням зазначеного суду 4 правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 150 грн. та 255 грн.

Як зазначив Володимир Маєвський, головною причиною порушення громадського порядку під час футбольного матчу між  командами «Нафтовик-Укранафта» (Охтирка) і «Динамо» (Київ) 20 квітня цього року є відсутність відповідної роботи з учасниками діючих фанклубів.

- Про безпеку повинні дбати  не лише  працівники міліції, а й організатори футбольних матчів, - зазначив В.Маєвський. - Вболівальники не повинні поділятися на «організованих» і «неорганізованих», - для цього й створені  фан-клуби, виділяються кошти від  команди тощо.

За словами Володимира Маєвського, 20 квітня 2008 року під час проведення футбольного матчу між командами „Нафтовик-Укрнафта” (Охтирка) – „Динамо” (Київ) на стадіоні були присутні близько 5 тис. глядачів, із яких майже 700 осіб – уболівальники команди „Динамо”.

 

За 5 хвилин до закінчення матчу частина уболівальників ФК «Динамо» почали зривати пластикові сидіння з глядацьких трибун та кидати їх на футбольне поле у сусідні сектори та у працівників міліції. Усього пошкоджено близько 60 сидінь. Водночас уболівальники ФК «Динамо» вчиняли локальні короткочасні бійки з уболівальниками та глядачами ФК «Нафтовик-Укрнафта».

Для припинення протиправних дій з боку уболівальників ФК «Динамо» працівниками міліції були застосовані спеціальні засоби.

Як наслідок, працівниками міліції за вчинення правопорушень затримано 18 осіб. Стосовно 15 з них зібрано адміністративні матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП. Ці матеріали було передано до Охтирського районного суду, яким надалі прийнято рішення про притягнення 12 осіб до адміністративної відповідальності у вигляді адмінарешту на термін від 10 до 15 діб. Щодо решти хуліганів матеріали знаходиться на розгляді в суді.

Крім цього, 21 квітня о 06.13 на станцію “Київ-Пасажирський” прибув потяг №343 сполученням “Харків – Житомир”. За підозрою у скоєнні групових порушень громадського порядку під час матчу „Нафтовик-Укрнафта” (Охтирка) – „Динамо” (Київ) працівниками міліції було затримано 34 уболівальники команди “Динамо”, які повернулися до столиці після згаданого матчу. Затримані уболівальники мали наявні тілесні ушкодження, на їх одязі були плями бурого кольору, у деяких на мобільних телефонах були встановлені “заставки” у вигляді фашистської свастики. Зазначених осіб для перевірки на ймовірну причетність до подій на стадіоні в Охтирці  було доставлено до Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві, де у них виявлено боксерські “капи”, еластичні бинти.

Володимир Маєвський наголосив, що  «якщо хтось думає цим зірвати підготовку до ЄВРО-2012, то він помиляється, бо в міліції достатньо сил та засобів  для того, щоб забезпечити правопорядок на футбольних матчах.».

  ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

12 апреля в Киеве состоится концерт звезды грузинского джаза (и не только) Нино Катамадзе с ее группой Insight. На своем киевском выступлении джаз-дива представит два своих альбома: Black и White. Нино Катамадзе & Insight выступят в сопровождении камерного оркестра.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: