ТЕМА

ГУБОЗ "прийняв" харківського суддю із хабарем

08 мая 2008 | 11:15


Наприкінці квітня до спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю надійшла інформація, що суддя Печенізьського районного суду Харківської області Юрій І. (1966 р.н.) вимагає хабар у цивільній справі про спадщину приватного будинку. Половину суми хабара суддя вже отримав, як аванс за винесення  рішення на користь однієї зі сторін у цивільній суперечці.

За матеріалами БОЗ, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України за фактом приготування до отримання хабара посадовою особою, яка займає відповідальне становище.

7 травня в результаті спецоперації працівники Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС України в Харківській області та УСБУ в Харківській області «на гарячому» під час отримання другої частини хабара затримали суддю Печенізьського районного суду Харківської області (суддю 2 категорії). Речові докази, а саме гроші з поміткою «хабар» - вилучено. Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу відносно судді.

Для неупередженого розслідування кримінальної справи, санкцію на обшук та інші слідчо-оперативні заходи надавали судді іншої – Полтавської області

Нагадаємо, на виконання вимог Президента України щодо активізації протидії корупції, у структурі Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України в 2008 році створено Антикорупційне бюро із вертикально підпорядкованими підрозділами в регіонах. Одним з важливих пріоритетів Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України є протидія зловживанням з боку суддів та інших учасників судового процесу, котрі призводять до порушення прав громадян та нанесенню збитків державним інтересам. У результаті вжиття практичних заходів цього року за матеріалами спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю порушено десяток таких кримінальних справ.

 
 Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: