ТЕМА

Мера Тернополя оштрафували за ненадання інформації

13 мая 2008 | 14:51

За правопорушення, передбачене законом «Про боротьбу з корупцією», суд оштрафував мера Тернополя.


Рішенням Тернопільського міськрайонного  суду міського голову Тернополя, стосовно якого працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю склали адмінпротокол про порушення Закону України «Про боротьбу з корупцією», оштрафовано

 

 У січні поточного року на адресу міського голови міста Тернополя було надіслано лист-запит Управління ДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області про надання інформації щодо отримання та використання Тернопільською міською радою бюджетних коштів, виділених у 2007 році на реконструкцію теплових мереж з облаштуванням котельні. Однак посадова особа місцевого самоврядування, держслужбовець 3-го рангу 2-ої категорії, підготував та підписав лист-відповідь, адресований начальникові УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області, в якому відмовив у наданні такої інформації.

Через кілька днів  міському голові  Тернополя від УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області направлено повторний лист-запит з метою з'ясування, чи відносилась вищезазначена інформація до категорії конфіденційної, і, якщо так, то на підставі якого нормативного акту вона була віднесена до такої. На це міський голова, керуючись власними корисливими чи іншими інтересами та діючи в інтересах третіх осіб, підготував та підписав лист-відповідь, адресований начальникові УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області, в якому повторно умисно відмовив у наданні інформації.

Таким чином, міський голова Тернополя вчинив правопорушення, передбачене п.«г» ч.І ст.5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», умисно відмовивши у наданні інформації щодо отримання та використання Тернопільською міською радою бюджетних коштів, виділених у 2007 році на реконструкцію теплових мереж з облаштуванням котельні.

Тож адміністративний протокол щодо порушення Закону України „Про боротьбу з корупцією" стосовно міського голови  Тернополя направлено для розгляду до Тернопільського міськрайонного суду. І ось нещодавно  рішенням суду правопорушника оштрафовано на суму 340 гривень.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

24.01.2010, Иран. Авария при посадке Ту-154 иранской авиакомпании Taban Air в Мешхеде. Загорелся хвостовой отсек, потом он взорвался. От самолета остался полуобгоревший и разрушенный фюзеляж. Пока сообщают о 46 пострадавших, погибших нет. Всего на борту «тушки» было 157 пассажиров и 13 членов экипажа. BBC пишет, что самолет задержался вчера в Мешхеде из-за непогоды, а когда взлетел сегодня, сразу запросил экстренную посадку из-за сердечного приступа у одного из пассажиров.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: