ТЕМА

Богатирьова впевнена, що Україну з Росією не посварить навіть Лужков

13 мая 2008 | 15:55

Коментар Секретаря РНБОУ щодо заяв мера Москви про приналежність Севастополя Україні


Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова прокоментувала ситуацію щодо заяв мера Москви Ю.Лужкова від 11 травня ц.р. стосовно сумнівів у правомірності приналежності міста Севастополь до Української держави.

На її думку, оприлюднена позиція очільника столиці Російської Федерації не має пояснень з точки зору розширення стратегічного партнерства і розвитку дружніх відносин: «Фактично, під сумнів поставлено не тільки традиційні добросусідські відносини між Україною та Росією, але й базис стосунків між нашими країнами - Договір про дружбу і співробітництво. Подібні заяви можна списати на емоції, однак неможливо їх виправдати з позицій національних інтересів ані України, ані Росії. Це спотворює спільні цінності наших народів, штучно формує образ ворога, відволікає від пошуків відповідей на спільні виклики. Сьогодні вже стає небезпекою для наших народів постійне використовування адвокатів з минулого. Треба більш відповідально планувати і творити передбачуване і мирне майбутнє».   

Зазначені заяви, за словами Секретаря РНБО України Раїси Богатирьової, не тільки не сприяють вирішенню окремих проблем, наявних між нашими країнами, але й створюють додаткові: «Це тільки підживить всілякі спекуляції з боку політичних сил, що скептично ставляться до перспектив налагодження дружнього міждержавного діалогу України і Росії».

Раїса Богатирьова висловила переконання, що необачні висловлювання мера Москви не відображають офіційної позиції керівництва Російської Федерації. Вона також сподівається, що ці заяви не знайдуть підтримки серед політиків та громадян дружньої сусідської держави, яка є одним із гарантів державного суверенітету та територіальної цілісності України відповідно до міжнародного Договору щодо ядерного роззброєння України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України впевнена, що на реальний стан стосунків між двома державами впливатиме кропітка робота Українсько-Російської міждержавної комісії (секретарем Української частини якої вона є), а не гучні заяви окремих політиків з обох сторін.

«Нам треба здолати спочатку ворога, який живе в нас самих. Решту зробить історія. Немає таких сил і окремих людей, які могли би посварити наші великі народи» - наголосила Раїса Богатирьова.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

10 октября в Пхеньяне прошел грандиозный военный парад в честь 65-летия правящей в КНДР Трудовой партии Кореи. Парад стал самым массовым за всю историю Северной Кореи. Все оружие северокорейцев - российского производства.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: