ТЕМА

Губський згорів на фальсифікації документів

15 мая 2008 | 09:12

Як стало відомо з джерел у компанії Меріл Лінч, яка відома фінансовою підтримкою українського уряду, у цій компанії було проведено службове розслідування за фактом фальсифікації вихідних документів.


Йдеться про звернення до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, написане нібито від імені “Меріл Лінч”, щодо готовності придбати Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд з зобов’язанням його добудови і виплати всіх боргів України по комбінату.

КГЗКОР є давнім головним болем українського уряду, оскільки на 30% потребує добудови. Його почали будувати країни РЕВ ще на початку 80-х років, але не завершили. Призначення комбінату – переробка окислених руд у відвалах Новокриворізького гірничо-збагачувального комбінату (сьогодні перебуває у складі “Арселор Міттал Кривий Ріг”). На сьогодні на отримання права власності на КГЗКОР претендує кілька вітчизняних і іноземних гігантів.

Серйозною проблемою при приватизації комбінату є виплата боргів України. Річ у тім, що будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд здійснювали кілька держав (Румунія, Словаччина, ін.), і сьогодні вони вимагають компенсацій. Зокрема, Румунія вже заявила претензії на відшкодування їй 1 млрд.дол.

Скандал у “Меріл Лінч” виник після того, як стало відомо про згаданий лист. Адже жодного рішення про звернення до Кабінету Міністрів України про готовність придбати комбінат Правління корпорації “Меріл Лінч” не ухвалювало.

За результатами службового розслідування виявилося, що автором фальсифікації листа до Кабміну Тимошенко виявився член фракції Блоку Тимошенко Богдан Губський, який діяв через одного з членів правління “Меріл Лінч” (прізвища останнього наше джерело не назвало "з міркувань корпоративної етики", однак зазначило, що цю особу у найближчому часі буде звільнено). Мотиви і доля фігурантів скандалу нами уточнюються.

Проте, вже відомо, що на ім’я Президента та прем’єр-міністра України надійшли скарги від Правління “Меріл Лінч” з вимогою вжити відповідних заходів щодо народного депутата України Богдана Губського. Варто відзначити певну наївність шановних інвесторів: своїх "найкращих кучмістів" Юлія Володимирівна захищатиме до останньої краплі крові.
Джерело: "Реальна політика"


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Игорь Поддубный

Камчатка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: