ТЕМА

Блокування будівництва над Аскольдовою могилою: як це було й що дало

16 мая 2008 | 09:07

15 травня о 9.00 активісти громадської ініціативи «Збережи старий Київ» та Громадянської мережі ОПОРА заблокували будівництво над Аскольдовою могилою, за адресою вул.І.Мазепи (Січневого повстання), 11а. Четверо осіб вилізли на будівельний кран з транспарантом «НІ ВИСОТЦІ!». Під парканом довкола будівництва зібрались інші активісти, котрі озвучили головні вимоги акції протесту.


ргаОрганізатори акції протесту вимагають повної зупинки будівництва до моменту виявлення усіх обставин виділення землі та затвердження проекту. Ми переконані, що запланований 18-поверховий житловий будинок зруйнує ландшафт схилів Дніпра, історичної частини міста. Запланований будинок перевищує затверджену Генпланом максимально дозволену висотність у цій частині міста. Будівля може спричинити зсув схилу, загрожуючи цілісності сусідніх будинків.

 

Дії активістів підтримали місцеві жителі, котрі уже давно намагаються з'ясувати обставини прийняття рішення щодо зазначеної забудови.

 

Близько 13.00 поблизу майданчика  з'явився народний депутат від БЮТ, керівник виборчого штабу у Києві Василь Семинога. Після обіду було розповсюджено заяву Олександра Турчинова, котрий пообіцяв зупинити дане будівництво у разі обрання його мером.

 

На 17.00 було заплановано спуск активістів з крану з допомогою альпіністського спорядження. У той час на місце акції протесту приїхав радник мера Л. Чернівецького Казбек Бектурсунов. Під час спуску він зробив заяву про готовність чинного мера зупинити забудову у разі виявлення вказаних нами правопорушень в обмін на обіцянку, що активісти спустяться на землю. На той момент частина активістів уже спілкувалась з міліцією.

 

Організатори акції протесту мають єдину мету: привернути увагу громадськості та влади до даної забудови та зупинити її, врятувавши тим самим столицю від несмаку новобудов у історичній частині. Будь-які дії представників політичних сил вітаються настільки, наскільки вони сприятимуть припиненню будівництва та впорядкуванню містобудівної політики столиці. Разом з тим, ЗСК та ГМ ОПОРА стурбовані надактивністю усіх політичних сил у справах зупинення незаконних забудов тільки у передвиборчий період і висловлюють сподівання, що процес нормалізації містобудівної політики триватиме і після 25 травня.

 

«Збережи старий Київ» та Громадянська мережа ОПОРА нагадують, що вони не пов'язані з жодною політичною силою і жодного разу не висловлювались на підтримку того чи іншого кандидата. Будь-які спроби пов'язати діяльність обох рухів з певними політичними силами є провокацією і не має під собою жодних підстав.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: