ТЕМА

Ющенко прагне дружити з компанію, прибуток якої співставимий з бюджетом України

20 мая 2008 | 14:04

Україна зацікавлена у розширенні співробітництва з корпорацією «Майкрософт» - В. Ющенко


Президент України Віктор Ющенко зустрівся з головним виконавчим директором корпорації «Майкрософт» Стівом Балмером.
Глава держави відзначив потужний потенціал України в галузі інформаційних технологій. Саме тому українська сторона зацікавлена в розширенні співробітництва з корпорацією «Майкрософт», підкреслив він. Таку співпраця може бути започатковано на базі Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України та Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут».
В.Ющенко позитивно оцінив підписані сьогодні меморандуми між корпорацією «Майкрософт» та Урядом України про співробітництво у сфері освіти та боротьби з експлуатацією дітей. «Це хороший діалог», – сказав він. Президент окремо відзначив важливість рішення про передачу Україні кодів на програмне забезпечення компанії.
«Ми також високо оцінюємо зусилля «Майкрософт» по українізації програмного забезпечення», – зазначив В. Ющенко. Водночас він відзначив думку фахівців щодо реальних можливостей значно поглибити це співробітництво.
На переконання Президента, перспективним проектом може стати відкриття за підтримки «Майкрософту» Центру з розробки програмного забезпечення в Україні.
Зі свого боку С.Балмер подякував за підтримку корпорації «Майкрософт» в Україні. Він окремо відзначив особисту підтримку Віктора Ющенка у питанні належного захисту інтелектуальних прав власності.
«Майкрософт» прагне бути добрим корпоративним громадянином України», – підкреслив С. Балмер. Головний виконавчий директор корпорації повідомив про її намір відкрити інноваційний центр на базі Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та висловив зацікавленість щодо участі корпорації у створенні Дитячої лікарні майбутнього, зокрема, надання їй найсучаснішого програмного забезпечення.

Довідка. Корпорація «Майкрософт» заснована у 1975 році, вона нині отримує майже 44 % всіх світових прибутків від реалізації програмного забезпечення.
За 2007 рік оборот компанії склав 51 млрд. дол., чистий прибуток - 14 млрд. дол. У 105 країнах світу на «Майкрософт» працює 79 тис. осіб.
В Україні з 2003 року працює компанія «Майкрософт Україна», яка займається розвитком ринку програмного забезпечення, а також впровадженням та локалізацією програмного забезпечення «Майкрософт» на території нашої держави. Оборот компанії за 2007 р. склав 113 млн. грн., прибуток - 3 млн. грн.

http://www.president.gov.ua/news/10002.html


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Александр Мартыненко. Фотосессия "Фемен" в Харькове, где борцы за гендерное равенство активно фотографировались с иностранными болельщиками. И никаких лозунгов против превращения Украины в европейский бордель!..

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: