ТЕМА

Луценко разом з Майкрософт боротиметься з дитячою порнографією

20 мая 2008 | 14:37

Компанія «Майкрософт» сприятиме українській міліції у боротьбі з розповсюдженням дитячої порнографії мережею Інтернет


Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зустрівся  з Генеральним директором  компанії „Майкрософт”  Стівом Балмером, які  обговорили питання  подальшої  співпраці МВС України зі згаданою компанією. Сьогодні зранку пан Балмер підписав у Кабінеті Міністрів України з т.в.о. Міністра внутрішніх справ України Михайлом Клюєвим Меморандум про взаєморозуміння.

 

Під час зустрічі мова перш за все йшла про захист прав інтелектуальної власності в Україні, а також впровадження в Україні соціальних програм «Майкрософт», що спрямовані на захист дітей в мережі Інтернет та боротьбу з розповсюдженням дитячої порнографії.  Юрій Луценко  запевнив Генерального  директора Стіва Балмера,  що органи внутрішніх справ України докладають усіх необхідних зусиль з метою належного попередження та розкриття протиправних діянь, пов’язаних з інтелектуальною власністю, а також забезпечують захист прав і законних інтересів людини і громадянина, незалежно від країни походження, расової належності чи віросповідання. 

Зокрема підрозділи боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності МВС України вживають дієвих заходів щодо усунення розповсюдження та використання неліцензійного програмного забезпечення, у тому числі виробництва компанії «Майкрософт». За словами міністра: „У міліції є повна можливість натискати на піратство. За три місяці  цього року  - 160 кримінальних справ, які пов’язані з порушенням авторських прав”. Як зазначив Міністр, основною проблемою є оснащення державних установ  легальними технологіями. Це наступна сторона боротьби із піратством.

 Він також подякував гостям за допомогу з їхнього боку щодо надання правоохоронцям України новітніх технологій у боротьбі з розповсюдженням дитячої порнографії в мережі Інтернет, адже саме МВС, в першу чергу, має показати приклад  переходу на стовідсоткові законні технології, матеріальне забезпечення боротьби із дитячою порнографією  - це серйозний крок вперед.

Міністр зазначив, що технічна та фінансова допомога, яку нам надаєте світове співтовариство в організації  певних спільних заходів дають реальний позитивний результат.

Так, за підтримки компанії „Майкрософт” 15 – 18 квітня цього року на базі Київського національного університету внутрішніх справ проведено міжнародний навчальний семінар з питань боротьби з розповсюдженням порнографії в мережі Інтернет, у навчаннях взяли участь 100 представників правоохоронних органів з більш ніж десяти країн світу.

Міністр Юрій Луценко також наголосив,  що МВС  України готові співпрацювати з паном Еріком Франке Генеральним директором „Майкрософт Україна” та іншими спеціалістами, які готували не один подібний захід, в рамках підготовки до ЄВРО – 2012 використовуючи програмне забезпечення, що  дає  змогу вираховувати серед вболівальників осіб, які раніше потрапляли в поле зору міліції за протиправну поведінку.

 
 ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

На премьере нового фильма Сильвестра Сталлоне «Непотопляемые» в Лос-Анжелесе.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: