ТЕМА

Кияне відсудили у забудовників Пейзажну алею й попросили Турчинова вплинути на забудовників-однопартійців

22 мая 2008 | 20:05

Сьогодні у Шевченківському районному суді розглядалась справа щодо скандального будівництва на Пейзажній алеї. Розгляд справи місцевих мешканців проти Київської міської ради тривав близько чотирьох місяців. Сьогодні суд ухвалив рішення: відведення Київміськрадою землі Міністерству закордонних справ на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулку було визнано незаконним. Таким чином, у судовому розгляді, котрий тривав близько чотирьох місяців було відстояно права киян як мешканців сусідніх будинків, так і усієї громади міста.


Не останню роль у прийнятті такого рішення зіграв той факт, що інтереси Київської міської ради представляла адвокат Марина Соловйова, котра вже тривалий час займалась проблемою забудови на Пейзажній алеї, відстоюючи інтереси мешканців. На старті передвиборчої кампанії Леонід Черновецький урочисто закрив дане будівництво. Прагнення зупинити будівництво саме перед виборами після тривалої боротьби місцевих мешканців та активістів громадської ініціативи «Збережи старий Київ» виглядало сумнівним і непевним з юридичної точки зору. Тому на прохання місцевих мешканців Марина Соловйова добилась від міської влади права представляти Київміськраду в суді для того, щоб не було жодних відступів від задекларованої позиції про зупинення будівництва під час судового розгляду. Виступаючи за довіреністю, пані Соловйова від імені Київміськради визнала позов і суд виніс рішення про незаконність землевідведення.

Люди, що тривалий час відстоювали Пейзажну алею, сподіваються, що це стане вирішальним кроком у цій боротьбі. Проте маючи підозри, що будівництво може відновитися після виборів, мешканці Пейзажної алеї підготували відкритого листа-звернення до Олександра Турчинова, з проханням вплинути на представників своєї політичної сили з тим, щоб відмовились від планів будівництва.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

photos by Marco Glaviano

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: