ТЕМА

Веселі 90-і повертаються: на Полтавщині викрадали людей. Викрадачів спіймали

29 мая 2008 | 13:08



За матеріалами працівників Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Полтавській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 189 (вимагання) та ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України відносно учасників організованої злочинної групи у складі осіб ромської (циганської) національності.

Як встановили оперативники УБОЗ, вони викрадали людей з подальшим вимаганням матеріальних цінностей за їх повернення, а за невиконання їхніх вимог погрожували тяжкими тілесними ушкодженнями та вбивством. Діяла організована злочинна група переважно на території Полтавської та Кіровоградської областей.

У травні цього року члени ОЗГ викрали та незаконно позбавили волі мешканця м. Кременчук громадянина Ш. з метою заволодінням трикімнатною квартирою.  Останній був вивезений до м. Олександрія, де утримувався в підсобному приміщенні, але, скориставшись необачністю зловмисників, зумів втекти. Невгамовані  злочинці, озброївшись бейсбольними бітами, вночі проникли до помешкання потерпілого з метою «довести справу до кінця», але були  затримані бійцями спецпідрозділу «Сокіл». Невдовзі УБОЗівцями було викрито та затримано організатора та ще одного активного учасника ОЗГ.

Наразі йде перевірка всіх учасників ОЗГ на причетність аналогічних злочинів, скоєних на території держави.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Brisbane

http://forbb.org.ua/
   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: