ТЕМА

МВС конкретно наїхало на трамадольщиків

17 июня 2008 | 17:12

Правоохоронцями обліковано та передано на відповідальне збереження хімфармпфдприємствам 25 мільйонів капсул трамадолу


На виконання доручення Президента України та з метою зупинення витоку в незаконний обіг наркотичного лікарського препарату трамадол, працівники Департаменту боротьби з незаконим обігом наркотиків  на хімфармпідприємствах «Астрафарм», що  на Київщині  та «Здоров’я народу», яке знаходиться  у місті Харкові, а також на оптових фірмах обліковали та передали на відповідальне збереження 25 мільйонів капсул трамадолу, майже 3 тони субстанції для його виготовлення до отримання ліцензії на право здійснення діяльності пов’язаної з наркотичними засобами.

Відслідковуючи подальше проходження трамадолу від виробника до реалізаторів, працівники ДБНОН встановили три фіктивні оптові фірми, які за місцем своєї реєстрації у Вінницькій області були відсутні. За зазначеними адресами знаходяться приватні будинки та інші приміщення, не повязані з торгівлею лікарськими препаратами. Наразі здійснюється  перевірка зазначених фірм   та встановлюються  особи, які їх створили.

          Як вже неодноразово  повідомлялось, Уряд своєю постановою від 22 лютого 2008 року № 89 затвердив квоту на виробництво трамадолу у 26 млн. доз. Разом з тим, до цього часу не існувало чіткої визначеної норми, необхідної для лікування хворих. При цьому під час прийняття зазначеної постанови фахівцями МОЗ називались цифри від 4 до 26 млн. доз.

         За інформацією отриманою від Державної служби лікарських засобів вже у цьому році фармацевтичні підприємства виробили 79 млн. доз трамадолу та реалізували їх 44 комерційним структурам.

                                                                                     ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Индийские мотивы

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: