ТЕМА

Ющенко керує ДАІ через свої Укази

18 июня 2008 | 19:58


Коментуючи Указ Президента України, підписаний 18 червня цього року «Про додаткові заходи щодо запобігання дорожньо-транспортним пригодам», начальник Державтоінспекції МВС України Сергій Коломієць зазначив, що поштовхом до його підписання стали нещодавні події на стаціонарному посту в Закарпатській області, де за безперешкодний проїзд з водіїв брали хабарі. Згідно з цим Указом Міністерство внутрішніх справ у місячний термін має ліквідувати стаціонарні пости дорожньо - патрульної служби, яких сьогодні в Україні налічується 57, та запровадити сучасні технічні засоби контролю за дорожнім рухом. Як зазначено в документі, це зумовлено поліпшенням ефективності передбачених чинним законодавством оперативно-розшукових та профілактичних заходів з метою посилення контролю за дисципліною учасників дорожнього руху та ситуацією на дорогах, вулицях міст, інших населених пунктів і залізничних переїздах.

У свою чергу, Сергій Коломієць наголосив, що ще в 2005 році Міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко було ліквідовані стаціонарні пости, але через два роки Василь Цушко поновив їх.

На думку начальника Департаменту, ефективність роботи цих постів – нульова. По-перше, водії знають, де вони розташовані й уникають їх, або рухаються обачно. По друге, якщо брати до уваги, що пости обслуговують понад п’ять тисяч працівників Державтоінспекції, й скільки обходиться державі їх щоденне утримання, то доцільніше цих співробітників використовувати на більш складних ділянках доріг.

За словами Сергій Коломійця, в Міністерстві вихід цього Указу сприйнято позитивно, і ліквідацію стаціонарних постів у місячний термін керівництво Департаменту Державтоінспекції гарантує в повному обсязі. «Це не значить, що пости буде зруйновано, або розпродано підприємцям. Вони будуть перепрофільовані: на їх місці буде створено пости громадської допомоги, де працюватимуть цивільні особи. Метою їх діяльності буде надання допомоги учасникам дорожнього руху: інформаційної, медичної, технічної тощо. Також під час спеціальних заходів з протидії криміналітету ці пости будуть використовуватися як пости дислокації сил та засобів органів внутрішніх справ – працівників Державтоінспекції та інших служб міліції. Також під час патрулювання маршруту працівники ДАІ можуть заїхати до приміщень таких постів для оформлення адміністративних правопорушень,» - зазначив Сергій Коломієць.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Баба Параска-2. Клон партии регионов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: