ТЕМА

Замість доріг та стадіонів Україна створює координаційні центри до Євро-2012

19 июня 2008 | 12:20

Призначення керівника Центру з питань безпеки та правопорядку має засвідчити прогрес у підготовці ЄВРО-2012 О.Слюсаренко



http://www.president.gov.ua/news/10382.html

 Заступник Глави Секретаріату Президента України – Представник Президента у Верховній Раді України Оксана Слюсаренко повідомила, що після указу Президента про призначення керівником Центру з питань безпеки та правопорядку Василя Фатхутдінова найближчим часом має бути сформовано склад цього органу та визначено план його роботи.

«Дуже важливо, що це відбулося до того, як Україна і Польща звітують перед виконкомом УЄФА 27 липня і перед візитом Мішеля Платіні. Адже ми сьогодні повинні показати прогрес в тому, що відбувається у підготовці ЄВРО-2012. Безпекова частина має ключове значення у цьому процесі, саме тому призначення керівника Центру і започаткування його роботи є надзвичайно важливим кроком», – сказала Оксана Слюсаренко.

Вона нагадала, що відповідно до вимог УЄФА і угоди про проведення фінального турніру чемпіонату Європи ЄВРО-2012 Указом Глави держави від 20 березня 2008 року створено Центр з питань безпеки та правопорядку. Центр має статус допоміжного органу при Президентові України на період підготовки та проведення в Україні цього чемпіонату.

Заступник Глави Секретаріату Президента акцентувала на таких завданнях Центру, якими, відповідно до Положення про нього, є підготовка та подання Президентові України пропозицій щодо взаємодії правоохоронних та інших державних органів, органів виконавчої влади у сфері охорони громадського порядку та громадської безпеки в містах, де проводитимуться матчі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На Центр також покладено завдання щодо забезпечення діяльності Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу з питань, віднесених до компетенції Центру.

Важливим напрямком діяльності Центру є супроводження розгляду органами виконавчої влади відповідних рішень, прийнятих зазначеною Координаційною радою.

Оксана Слюсаренко підкреслила, що рішення Центру мають рекомендаційний характер.

«Центр безпосередньо готує оперативно-аналітичну інформацію для Президента», – додала заступник Глави Секретаріату.

Вона також повідомила, що 5 травня цього року Україну відвідали Голова Експертної групи Європейського Союзу з питань безпеки міжнародних змагань Д. Боханнан та керівник підрозділу безпеки і стадіонів УЄФА М. Тіммер. У ході цього візиту європейські чиновники ставили питання стосовно дати призначення керівника та початку роботи Центру, оскільки функціонування ефективного координаційного центру силових органів, що залучатимуться до планування та реалізації заходів безпеки ЄВРО-2012, є вимогою УЄФА.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

photos by Evelyn Hofer

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: