ТЕМА

БЮТ вирішило підлеститися до журналістів

19 июня 2008 | 12:49


Депутат Ради Яценко (БЮТ) пропонує Раді надавати держохорону журналістам у разі загрози їхньому життю

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Антон Яценко пропонує парламенту надавати державну охорону журналістам у разі загрози їхньому життю або здоров'ю.

Про це сказано в законопроекті № 2508 "Про державно-правові гарантії захисту професійної діяльності журналістів", зареєстрованому в Раді 16 травня.

Відповідні зміни депутат пропонує внести в частину 3 статті 7 Закону "Про державну охорону органів державної влади України й посадових осіб".

Законопроект також передбачає посилення кримінальної відповідальності за перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Зокрема, депутат пропонує ввести штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до 5 років за навмисне заподіяння журналістові легкої або середньої ваги тілесних ушкоджень у зв'язку з його професійною діяльністю.

Проект закону передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років за навмисне заподіяння журналістові або його близьким родичам тяжких тілесних ушкоджень у зв'язку з його професійною діяльністю.

Крім цього, пропонується карати позбавленням волі на строк від 8 до 15 років за замах на життя журналіста або на його близьких родичів у зв'язку з його професійною діяльністю.

Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів затвердив для подачі на розгляд Ради законопроект, що забороняє залучення журналістів як свідків.

Відповідно до частини 3 статті 7 Закону "Про державну охорону органів державної влади України й посадових осіб" держохорона у разі загрози життю або здоров'ю надається народним депутатам, членам уряду, керівникам центральних органів влади, суддям Конституційних і Верховних судів, голові Національного банку, голові Верховної Ради Криму, голові Ради міністрів Криму.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Свежая пресса

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: