ТЕМА

Журналіста відправили відпочити на Колиму

23 июня 2008 | 08:58

АВТОРУ ФІЛЬМУ "ТРИ ЛЮБОВІ СТЕПАНА БАНДЕРИ" ВРУЧИЛИ ПРЕМІЮ ІМЕНІ ЛАВРЕНТІЯ БЕРІЇ ПУТІВКУ ДО СИБІРСЬКОГО САНАТОРІЮ «ГУЛАГ»


           20 травня 2008 року в книгарні "Є" відбулося вручення Премії імені Лаврентія Берії журналісту Юрію Луканову за найповніше висвітлення "антирадянського нутра українського буржуазного націоналіста Степана Бандери". Премія присуджена НКВД СССР і вона являє собою путівку до сибірського санаторію «ГУЛАГ» .
 Премію присуджено за документальний фільм "Три любові  Степана Бандери", який мистецька агенція "САМЕ ТАК!" випустила у вигляді DVD. Під час презентації відбулася жартівлива сценка вручення премії, у якій роль НКВДиста зіграв керівник мистецької агенції «САМЕ ТАК!» Ярослав Гулій.  Фільм був зроблений десять років тому за участі режисера Влада Гелло і оператора Костянтина Фролова.
Але видавці вважають, що сьогодні його актуальність посилилася.
            Фільм розповідає про три історії стосунків з жінками. Юлія була першим коханням майбутнього лідера ОУН. Анна була нещасним і дуже драматичним коханням  Вона пізніше звинувачувала Степана Бандеру у вбивстві власного чоловіка, хоча Бандера писав їй листи і доводив, що це не так. І третя, Ярослава, яка стала дружиною Степана і провела його в останню дорогу після того, як його убив агент радянських спецслужб Богдан Сташинський. Звісно, у житті Степана любов не могла не переплітатися з політикою і це відображено у фільмі. Автор знайшов унікальні хроніки із життя Бандери і його похорону. Вони відтворені у фільмі. Сам Луканов постав перед присутніми в тій самій сорочці і краватці, в якій ми його бачимо у фільмі – ці речі були добуті з гардеробу спеціально до презентації.

Юрій Луканов – журналіст, автор кількох сценаріїв документальних фільмів, зокрема, "Хто ви є, містер Джекі?" про стосунки українського дисидента Валерія Марченка і голландської жінки Джекі Бакс, співавтор сценарію  десятисерійного "НАТО: свій чи чужий?" та інших. Він написав перше в Україні незалежне дослідження про чинного на той час  президента країни "Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми", а також два збірники політичних епіграм "Козюльки" та "Колода від Ющенка". Остання його книжка "Європейський феєрверк" - дорожні нотатки шістьма країнами Європи.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз грає в більярд під час новорічного відпочинку в держрезиденції в санаторії Кришталевий палац в Трускавці (Львівська обл.) в суботу, 6 січня 2007 р. Фото Олександра Барана

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: