ТЕМА

Священика УАПЦ позбавили волі на 6 років. Віруючі Одещини порівнюють помаранчевих з більшовиками

23 июня 2008 | 12:53

Таке рішення ухвалив 20 червня Суворовський районний суд Одеси. За позовом єпископа Одеського і Балтського УПЦ КП Якова (Макарчука) священика Української Автокефальної Православної Церкви, митрофорного протоієрея Анатолія (Корінькова) засудили на шість років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще трьох членів його релігійної громади засудили до трьох років позбавлення волі кожного (умовно).


Священика УАПЦ та членів громади храму Юрія Переможця обвинуватили у «шахрайстві та перешкоді УПЦ КП звершувати Богослужіння».

Як відомо, громада храму Юрія Переможця в Одесі разом з о. Анатолієм повним складом

перейшла до УАПЦ. Відтоді проти неї була порушена справа, яка розглядалася у Суворовському райсуді Одеси. Обвинувачення, які приписали о.Анатолію, вражають всіх без виключення.

Духівництво УАПЦ в Одесі вже висловило незгоду з рішенням Суворовського районного суду Одеси і вважає, що ухвалення такого вердикту вимагали з Секретаріату Президента України та особисто Патріарх Філарет. Вони вважають це відвертим тиском та порушенням прав вірних УАПЦ в Одесі. Вже готується текст Апеляції. «Більшовики позбавляли священиків УАПЦ життя, а нинішня влада позбавляє їх волі. Це не може не турбувати», сказав настоятель храму Воскресіння Христового (УАПЦ) о.Володимир Клебан.

Благочинний УАПЦ в Одесі о.Константин Полікопа вважає ухвалу Суворовського райсуду необґрунтованою і вимагає негайного звільнення священика УАПЦ, якого нині, після оголошення ухвали суду, утримують у наручниках в Хаджибеєвському відділі міліції Одеси.

«Це помста о.Анатолію за перехід громади до УАПЦ. Особиста помста Єпископа Якова з УПЦ КП, який неодноразово публічно погрожував священику УАПЦ. Ми не залишимо о.Анатолія в цій ситуації і будемо вимагати його звільнення», підкреслив о.Констянтин.

Нині біля райвідділу перебуває матушка священика. Йому вже годину не передають ліки.

Працівники міліції вимагали від о.Анатолія зняти з себе облачення священика та хрест. Священик УАПЦ категорично відмовився це зробити. Стан його здоров»я погіршується, адже має другу групу інвалідності (важка форма цукрового діабету).

Прес-служба Патріархії УАПЦ

комментарии [1]

03.09.2008 23:32     Володимир "Бандиты должны сидеть в тюрмах", але, чомусь всі злодії на волі, а люди які змагаються за справедливість - страждають. "Господи не пом"яни їм во гріх, бо не відають, що творять."
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Дети с поднятыми игрушечными автоматами в Грин сквер в Триполи, Ливия на митинге в поддержку Муамара Каддафи.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: