ТЕМА

У Богатирьової помітили, що Тимошенко ігнорує Vanco

23 июня 2008 | 16:15

Міжвідомча комісія, створена Президентом Віктором Ющенком при Раді національної безпеки і оборони, заявляє про бездіяльність Кабінету міністрів по виконанню угоди про розподіл продукції з компанією Vanco International (Бермудські острови), яка передала всі права і зобовязання по УРП компанії Vanco Prykerchenska (Віргінські острови).


Про це на прес-конференції повідомив секретар комісії, заступник секретаря РНБО Борис Соболєв.


За його словами, комісія однозначно кваліфікувала як бездіяльність роботу міжвідомчої комісії при Кабміні, яка, зокрема, повинна була затвердити план діяльності Vanco Prykerchenska по освоєнню Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря на 2007-2008 роки.

«Головним підсумком роботи комісії є те, що угода юридично діє... Але при цьому де-факто воно не діє. Хтось повинен відповідати за те, що воно не діє», - сказав Соболєв.

Він додав, що в ході роботи комісії було одержано достатньо матеріалів, які доводять, що Vanco Prykerchenska є афілійованою структурою до компанії Vanco Energy (США) через компанію Vanco International. На уточнююче питання він повідомив, що Vanco Energy володіє часткою в Vanco Prykerchenska, яка складає більше 25%.

Крім того, комісія одержала від Vanco достатньо доказів, які підтверджують технічні і технологічні можливості компанії, що дозволяють їй працювати на Прикерченській ділянці.

За його словами, найближчим часом після затвердження планів діяльності на 2007-2008 роки компанії буде надана банківська гарантія по виконанню своїх зобов’язань, передбачених угодою про розподіл продукції.

Він також повідомив, що з вже обнародуваних інвесторів проекту міжвідомча комісія не виявила інших причетних до Vanco Prykerchenska українських фізичних і юридичних осіб.

В той же час, Соболєв не відповів на питання, хто є реальним власником австрійської Integrum Technologies Ltd (один з інвесторів розробки Прикерченської ділянки дочірня компанія австрійського інвестиційного фонду IK AG).

25 червня, повідомив він, міжвідомча комісія представить звіт секретареві РНБО Раїсі Богатирьовій, яким рекомендує їй позасудове врегулювання конфлікту з Vanco Prykerchenska. У свою чергу, Богатирьова робитиме доповідь Президентові Віктору Ющенку, пише proUA.
Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів вийшов з угоди про розподіл продукції з Vanco International, проте 18 червня Ющенко припинив відповідне розпорядження уряду (№740 від 21 травня).



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Моника Белуччи. Фото Браяна Адамса

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: