ТЕМА

Луценко анонсував нове коло ДАІ-шного "бєспрєдєлу", цього разу - на півдні

26 июня 2008 | 19:18

Під час Колегії в Запоріжжі Юрій Луценко проаналізував основні напрямки діяльності МВС.


Сьогодні у Запоріжжі відбулося виїзне засідання Колегії Міністерства внутрішніх справ під головуванням Юрія Луценка, у роботі якого взяли участь члени Колегії, керівники структурних підрозділів МВС та ГУ-УМВС, обласної влади та прокуратури.

Під час Колегії, Міністр зазначив, що головні показники діяльності органів внутрішніх справ упродовж 5-ти місяців цього року свідчать про те, що міністерством були вибрані правильні пріоритети у своїй діяльності, які дають позитивні результати.

Зокрема, активною була боротьба з посадовими злочинами. Сьогодні реалізовуються десятки кримінальних справ у сфері службової діяльності. Найбільше їх у Криму, Києві, Львові, Дніпропетровську та Одесі. Міністр наголосив, що й надалі не матимуть спокою хабарники, непримиренною буде боротьба з чиновниками, які не можуть усвідомити необхідність виконання гасла „Закон один для всіх”.

Важливим напрямком діяльності органів внутрішніх справ залишається боротьба з незаконним обігом наркотиків. Юрій Луценко зазначив, що ще з 2005 року МВС кілька разів ініціювало віднесення трамадолу до Переліку наркотичних засобів. Однак така пропозиція не знаходила порозуміння серед інших органів влади. Лише нещодавно до зауважень міністерства дослухалися, було нарешті видано відповідну постанову Кабміну. Наразі це дало можливість посилити контроль за обігом цього препарату, реальний випуск якого в десятки разів перевищує медичні потреби хворих у цих ліках. Завдяки віднесенню трамадолу до наркотичних засобів, а значить і зміні механізму контролю за його випуском та обігом, було завдано серйозний удар по наркоділках.

„Сьогодні ми говоримо про мільйони доз трамадолу, які недопущено в незаконний обіг, та сотні порушених проти наркоділків кримінальних справ”, - зазначив Міністр. Особливо активно ця робота проводилася у східних регіонах та Криму, де молодь найбільше страждає від трамадольної залежності.

Актуальним залишається питання наведення порядку на дорогах. На жаль, вже вкотре Верховна Рада так і не спромоглася набрати достатню кількість голосів для ухвалення змін до законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, яке так необхідне для посилення боротьби з порушниками на автошляхах. Незважаючи на те, що сьогодні силами міліції на 20 відсотків зменшено кількість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками порівняно з відповідним періодом минулого року, завдяки чому збережено понад 650 людських життів, ця проблема залишається нагальною. Стан з дотримання правопорядку на дорогах вимагає від працівників міліції поліпшення цієї роботи. На жаль, в Запорізькій області вона проводилася недостатньо, що й стало причиною зміни керівництва управління Державтоінспекції в регіоні.

Міністр звернув особливу увагу на дотриманні прав людини в діяльності ОВС та відповідальності міліції перед своїми громадянами. ”Проводиться принципова боротьба щодо очищення міліцейських лав від працівників, які дискредитують себе на службі”, - наголосив Юрій Луценко. На сьогодні, порівняно з минулим роком, майже вдвічі більше викрито „перевертнів” у погонах. Втім, за словами Міністра, такі показники не втішають керівництво МВС. Тож наступ на такі явища буде продовжуватися.

Як повідомив Міністр, з 1 липня розпочинається відпрацювання автошляхів держави, у першу чергу – на південних напрямках. До екіпажів будуть запрошувати й представників ЗМІ та залучатимуть оперативників ОВС. Такі заходи проводяться ”з метою викриття зловживань працівників міліції на дорогах”.

„Ми будемо робити все, щоб літній сезон для наших громадян був максимально безпечним, уберегти їх від корупції у погонах”, - резюмував Міністр.

Юрій Луценко детально зупинився на одному з пріоритетів у роботі органів внутрішніх справ - розкритті тяжких та резонансних злочинів. Незважаючи на те, що кількість таких злочинів у державі зменшилася на 10 відсотків, „ми повинні провести сьогодні чесний діалог, не дивлячись на цифри, а оцінюючи конкретні результати роботи”. Керівник МВС, аналізуючи роботу міліції Запорізької області, висловив незадоволення діяльністю служб боротьби з економічною злочинністю, незаконним обігом наркотиків, підрозділів громадської безпеки, які не змогли забезпечити активність та наступальність за напрямками своєї діяльності.

Водночас Міністр зазначив, що Колегія Міністерства внутрішніх справ повинна зробити все для поліпшення роботи та стабілізації оперативної обстановки у цьому регіоні та загалом у державі.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: