ТЕМА

Небезпечну отруту виявили на дорогах Одещини

29 июня 2008 | 15:53

В Ананьївському районі Одеської області вже тривали час існує свій Чорнобиль. Принаймні так його називають мешканці району. 12 тонн отрутохімікатів місцеві можновладці завезли та кинули напризволяще у приміщенні без вікон та дверей, з трухлявим дахом. В кількох метрах від цього складу розташоване поле (уявляєте який хліб там уродить). Трохи далі розташоване мальовниче село Коханівка, ставок, ліс. Жителі села вже відчувають на собі дію «Ананьївського Чорнобиля».


Запахи отрути відчувають всі. У багатьох жителів селі з»явились запоморочення, слабкість, погіршення здоров»я. На думку деяких незалежних медичних експертів – дуже скоро у цьому селі буде і хвиля онкологічних захворювань. Селяни, депутати сільської та районної рад вже більше ніж пів року неодноразово порушують питання щодо термінового вивезення токсичних отрутохімікатів з території сільської ради, але все марно. Високі комісії з обласної ради, облдержадміністрації, природоохоронних установ обіцяли, визначали терміни вивезення отрутохімікатів, але обіцянки залишились лише порожніми словами. 

27 червня 2008 року обурені селяни зателефонували депутатам Ананьївської районної ради та повідомили, що отрутохімікати розсипані на автодорозі, яка веде до села Коханівка.

По отруті жителям села, дітям та пенсіонерам, доводиться тепер їздити та ходити.

Три депутати райради виїхали на місце пригоди і виявили, що дійсно, високотоксичні отрутохімікати розсипані по дорозі.

При цьому, небезпечна сила отрутохімікатів в цей спекотний день була така, що за хвилину одного депутата від дії отрути вирвало, а два інших відчули запаморочення та головну біль буквально після 15 секунд знаходження біля складу.

«Як же живуть в таких умовах жителі села? Хто відповість за завдану здоров»ю мешканців села шкоду?», запитує депутат Ананьївської райради, Голова районної організації Народний Союз «Наша Україна» Володимир Сєдов.

За його словами, «в Кримінальному Кодексі України чітко передбачена відповідальність за незадовільне зберігання високотоксичних отруйних речовин. Є, також, стаття про порушення правил екологічної безпеки, неприйняття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення. У діях можновладців та посадових осіб Ананьївського району є ознаки злочинних дій щодо зловживання службовим становищем, перевищення влади та службових повноважень, службова недбалість та багато іншого, за що можна притягнути до відповідальності, передбаченої чинним законодавством…

Тобто, є конкретні факти ознак кримінальних злочинів. Зрозуміло, що для того, щоб забезпечити дотримання законодавства, треба порушувати кримінальні справи».

Статті про знущання над мешканцями села Коханівка друкували місцева преса, депутати писали заяви в районну та обласну прокуратури, це питання неодноразово порушували на районній та сільській сесіях. Не зважаючи на це, нічого не змінилось.

«Я хочу задати запитання до можновладців всіх рівнів: Чи діють в Україні сьогодні Закон та влада? Чому за фактом злочинних дій чиновників не порушують кримінальні справи? Чи довго буде відбуватись знущатись над жителями села Коханівка, Ананьївського району?

А іноді у мене закрадається думка: А може це село хочуть винищити?...Може над людьми окремого села проводять експеримент: чи можуть вижити живі істоти в умовах «хімічного апокаліпсісу»? То - у яку Європу та НАТО ми хочемо і хто нас туди таких візьме? І скільки нас залишиться після хімічного експерименту з отрутою? Невже таке може бути у вільній та незалежній Україні?», каже депутат Ананьївської райради, керівник депутатської групи «Справедливість» Володимир Сєдов.

Джерело: "Погляд з Одеси"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: