ТЕМА

До нас їде Патріарх Варфоломей

03 июля 2008 | 08:41

Сьогодні до Секретаріату Президента України надійшло офіційне повідомлення про згоду Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія очолити Патріаршу Делегацію, яка прибуде в Україну для участі в урочистих святкуваннях 1020-річчя Хрещення Київської Русі, що у липні - серпні ц.р. відбуватимуться в Україні.


http://www.president.gov.ua/news/10536.html

Текст повідомлення такий:

Святий і Священний Синод на своєму черговому засіданні, що проходило з 23 по 25 червня ц.р., розглянув запрошення Блаженнішого Патріарха Московського Алексія відправити в Україну Патріаршу Делегацію для участі на торжествах 1020-річного ювілею хрещення Київської Русі, і запрошення Його Високоповажності Президента України Віктора Ющенка Всесвятішому Вселенському Патріархові Варфоломію очолити вищезгадані торжества. Оцінивши дані запрошення від Церкви, від Держави і від народу України і поважаючи їхні почуття, визначив, щоб Матір - Церква, що привела український народ до хрещення, відповіла на вищевказані запрошення, відправивши Патріаршу Делегацію, очолювану Його Всесвятістю.

У Патріархії, 30 червня 2008 р.

Секретаріат Святого і Священного Синоду 

«Це знакова згода, яка засвідчує, що Вселенський Патріархат надає принципово важливого значення ініціативам Президента України, пов'язаним зі святкуванням 1020-річчя Хрещення Київської Русі», - наголосив заступник Глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький.

За його словами, Президент України направив запрошення взяти участь у святкуванні 1020-річчя Хрещення Київської Русі главам усіх помісних православних церков світу. «Ми очікуємо, що найближчим часом багато делегацій підтвердять свою участь у святкових заходах», - сказав Ю. Богуцький.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Тибет. Лхаса.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: