ТЕМА

Платіні дав Ющенку три місяці на отримання гарантій

03 июля 2008 | 20:02

Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка із Президентом Союзу європейських футбольних асоціацій Мішелем Платіні.


http://www.president.gov.ua/news/10547.html

На початку зустрічі Президент України подякував М.Платіні за візит до Києва, наголосивши, що розглядає його як вияв підтримки України у її праві проводити у 2012 році фінальну частину чемпіонату Європи з футболу.

Віктор Ющенко підкреслив: ЄВРО-2012 для України - один із національних пріоритетів держави. «Україна високо цінує рішення УЄФА провести фінальну частину Європи з футболу в Україні. Гідне проведення в Україні ЄВРО-2012 є питанням честі для держави, для мене особисто», - сказав він.

Віктор Ющенко підкреслив: підстав сумніватися у гідному проведенні в Україні ЄВРО-2012 немає. «Ми вас не підведемо»,- запевнив Президент. Він наголосив, що українська влада розуміє рівень відповідальності і викликів, які стоять у зв'язку з ЄВРО-2012. «Україна крок за кроком забезпечує виконання взятих на себе зобов'язань, долаючи всі перепони, які заважають зробити гідну підготовку», - сказав В.Ющенко.

Глава держави зазначив, що з урахуванням вимог УЄФА та Закону України «Про організацію та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» для належної підготовки до Євро-2012 розроблені та затверджені: програми міст Дніпропетровська, Донецька, Києва, Львова, Одеси, Харкова, регіональні програми обласних державних адміністрацій, галузеві програми міністерств та відомств; затверджено відкориговані показники Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Також розроблено проект Генерального плану розвитку інфраструктури, який переданий до УЄФА.

Віктор Ющенко наголосив, що значних результатів вже досягнуто в розбудові спортивної інфраструктури. «Думаю, ми разом зможемо взяти участь у відкритті стадіону в місті Дніпропетровську вже у цьому році та стадіону у місті Донецьку в наступному», - сказав Президент.

Говорячи про підготовку транспортної інфраструктури, зокрема, аеропортів, Віктор Ющенко повідомив, що 18 травня 2008 року між Кабінетом Міністрів України, Міністерством транспорту та зв'язку, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та Федерацією футболу підписано Меморандум щодо підготовки аеропортів до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. «Сьогодні по всіх аеропортах приймаючих міст іде проектування та фінансування необхідних робіт», - сказав В.Ющенко.

Він також повідомив, що «Укрзалізниці» виділені необхідні фінанси для робіт на вокзалах приймаючих міст. «Укрзалізниця» знає обсяги робіт, є фінансування, залишається питання ефективного моніторингу», - наголосив Віктор Ющенко.

Щодо розбудови автомобільних доріг, Президент повідомив, що на ці потреби до 2012 року урядом України буде надано 5 млрд. доларів США державних гарантій, які будуть направлені під корпоративні зобов'язання учасників, задіяних у реалізації проекту. Йдеться про розбудову 4200 км автодоріг. «У мене немає сумніву, що ці роботи будуть зроблені. Підрядники вже внесли свої пропозиції», - сказав Глава держави.

Він також відзначив, що вже врегульовано ситуацію, що склалась з реконструкцією Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у місті Києві. Президент підкреслив, що це було одним із найскладніших питань. «Сьогодні в цьому питанні поставлені всі крапки», - сказав Президент.

За його словами, значних успіхів досягнуто і у взаємодії з польською стороною: підписано міжнародні угоди та спільні декларації про співробітництво під час організації фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Завдяки спільним домовленостям забезпечується координація дій інституцій наших двох країн з підготовки до Євро-2012. Віктор Ющенко наголосив, що співпраця з Польщею відбувається «в дусі партнерства». «У нас йде гарний, відвертий, партнерський діалог», - сказав Президент України.

Президент УЄФА, у свою чергу наголосив, що в УЄФА ніколи не виникали питання і сумніви щодо правильності рішення про проведення ЄВРО-2012 в Україні та Польщі. «Ви демократично виграли своє право на проведення чемпіонату», - підкреслив М.Платіні.

М.Платіні висловив сподівання, що за три місяці, після яких у Бордо буде прийнято остаточне рішення щодо проведення ЄВРО-2012 в Україні та Польщі, сторонами буде зроблено всю необхідну роботу. Він закликав учасників «разом попрацювати ці три місяці». «Ми вам довіряємо. Нам потрібні декілька маленьких гарантій і все буде добре», - зазначив він.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: