ТЕМА

Секретар РНБО опікуватиметься ув`язненим священиком

07 июля 2008 | 09:49

Священика УАПЦ отець Анатолій Коріньков другий тиждень утримують в одеській в»язниці


Митрофорного протоієрея, настоятеля Кафедрального Собору Юрія Переможця в Одесі (УАПЦ) о.Анатолія Корінькова утримують у камері де відбувають покарання ще 22 в»язні. У камері нестерпна спека. На прогулянку випускають лише одну годину на добу.

За свідченням дружини о.Анатолія – матушки Тетяни – «стан здоров»я священика дуже складний. Я бачила, що він похудав і виглядає блідий».

Прохати про переведення до лікарні в»язниці = це означає піддавати себе новим небезпекам. Там утримують важко хворих на СНІД та різні форми туберкульозу. «Потрапивши до такої лікарні ти маєш шанс отримати до хвороби «цукровий діабет» ще одну – не менш небезпечну для життя людини хворобу», каже Тетяна Корінькова.

Адміністрація в»язниці не допустила 4 липня до о.Анатолія (для організації причастя священика) Єпископа Парфенія.

4 липня звернення духівництва УАПЦ про долю о.Анатолія передано Голові Ради Національної безпеки і оборони Раїсі Богатирьовій. Вона обіцяла, починаючи з найближчого понеділка, розібратись з цим випадком.

Священика УАПЦ позбавили волі (на шість років, з конфіскацією майна) після вироку Суворівського районного суду Одеси за позовом Єпископа УПЦ КП Якова (Макарчука). Його обвинувачують у «шахрайстві та перешкодах громаді УПЦ КП звершувати Богослужіння у храмі Юрія Переможця». Міжцерковний конфлікт перетворили у кримінальну справу.  Це стало можливим незважаючи на другу групу інвалідності, яку має о.Анатолій (важку форму цукрового діабету).

 
Ігор Столяров, Одеса



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: