ТЕМА

Голова міського суду Дніпропетровська схоплений на вимаганні хабаря.

10 июля 2008 | 10:00

Двох дніпропетровських вимагачів за одержання хабара в розмірі 300 тисяч гривень затримано на гарячому


Працівники міліції викрили факт вимагання та отримання хабара у великих розмірах з боку голови одного з міських судів Дніпропетровщини та директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

Як з’ясувалося, вони вимагали хабар у приватного підприємця за винесення судового рішення на його користь. За допомогою інформатора був встановлений оперативний контакт з приватним підприємцем. Він вів переговори з вимагачами про врегулювання питання з подальшого використання території ТОВ.

Згодом підприємцем на торгах, які проводилися районним управлянням юстиції, було придбано територію та виробничі будівлі й приміщення одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Майно цього ТОВ реалізовувалося з метою погашення боргів підприємства перед бюджетом по обов'язкових платежах.

Отримавши документи на право розпорядження майном ТОВ, приватний підприємець прибув до директора зазначеного ТОВ та повідомив йому, що він - новий власник підприємства і запропонував звільнити територію від комерційних структур, що орендували приміщення та передати ключі. На це директор не погодився. Через деякий час він запросив підприємця на зустріч, на якій був присутній голова одного з міських судів Дніпропетровщини. Останній відразу запропонував свої послуги щодо врегулювання питання шляхом винесення судового рішення про усунення перешкод щодо розпорядження підприємцем майном ТОВ, за що вимагав хабара в розмірі 300 тисяч гривень.

Під час проведення операції були зафіксовані факти розмов між приватним підприємцем та хабарниками, які вимагали хабар, обговорювали його суму та умови передачі.

Невдовзі відбулося засідання міського суду під головуванням вже відомого нам судді, на якому було винесено рішення на користь приватного підприємця про усунення перешкод щодо розпорядження майном ТОВ.

Підприємець зустрівся з вимагачами на території ТОВ, де йому були продемонстровані звільнені від орендаторів приміщення, вручені ключі від них та рішення суду і зрештою передано вимагачам хабар.

Після отримання хабара в розмірі 300 тисяч гривень хабарників було затримано "на гарячому". Гроші вилучено.

Прокуратурою Дніпропетровської області стосовно хабарників порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 368 „Одержання хабара” ч.3 Кримінального кодексу України. А директора товариства з обмеженою відповідальністю затримано в порядку ст. 115 КПК України.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Lisa Fonssagrives-Penn. photos by Irving Penn

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: