ТЕМА

Президент оцінив заходи Генпрокуратури щодо журналіста Інтернет-видання, не вдаючись у суть справи

16 июля 2008 | 10:15

У зв'язку з інцидентом, який виник навколо допиту журналіста С.Лещенка слідчими Генеральної прокуратури України 14 липня цього року, Секретаріат Президента України заявляє, що примусові заходи, вжиті слідчими у цій справі, не відповідають принципам свободи слова за умов розвитку демократичного правового суспільства в Україні і викликають занепокоєння у Президента України, як Гаранта прав та свобод людини і громадянина.


Як зазначає Прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Ющенко наголошує, що Генеральна Прокуратура при виконанні своїх повноважень повинна здійснювати свої дії винятково на підставі чинного законодавства України і сповідувати принцип рівності всіх громадян перед законом, незважаючи на їхній ранг та статус. Примусовий допит журналіста С.Лещенка в умовах недотримання вищезгаданого принципу зайвий раз демонструє необхідність негайного пришвидшення процесу реформування системи правоохоронних органів України.

Президент звертається до Генеральної прокуратури з вимогою невідкладно надати всі необхідні роз'яснення суспільству у зв'язку з цим інцидентом з метою уникнення будь-яких подальших спекуляцій з боку зацікавлених сторін у питанні розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

від ТЕМИ:
підтримуючи стурбованість Президента станом свободи слова в Україні вцілому, не можемо зрозуміти реакцію Президента в конкретній ситуації стосовно Сергія Лєщєнка. Ющенко звинуватив прокуратуру у порушенні основних прав та свобод, водночас не пояснивши в чому полягали ці порушення. Вочевидь, робити такі серйозні заяви керівнику держави до лиця всебічно ознайомившись зі ситуацією. Натомість, Ющенко дає оцінку й вмиває руки: нехай прокуратура за його вказівкою тепер дає пояснення суспільству.  Очевидно, що ці пояснення тепер  будуть у руслі  коментаря президента...


комментарии [1]

16.07.2008 22:51     pult я так понял что все президентские гарантии - это постфактум ... т.е. помахивание пальцем президентом гарантированно только после вашей кончины и никаких привентивных мер ...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Конец зиме!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: