ТЕМА

На Запоріжжі зеки калічать себе, бо не можуть терпіти сваволю вертухаїв

18 июля 2008 | 17:13

Вінницька правозахисна група вимагає негайної прозорої перевірки інформації про можливі грубі порушення прав засуджених та надзвичайну ситуацію, що склалася в Бердянській виправній колонії №77 (Запорізька область)



       17-18 липня Вінницька правозахисна група отримує з неофіційних джерел нелегальними каналами інформацію, яка може свідчити про надзвичайну подію, що сталася в Бердянській колонії №77 Державного Департаменту України з питань виконання покарань.


       Так, нас проінформували про акти самокаліцтва, які вчинили засуджені Кошельний Денис Андрійович 1986 року народження, який таким чином протестував проти нелюдських умов тримання в штрафному ізоляторі,що призвели до загострення наявного у нього хронічного захворювання, та засуджений Сіліціький Олексій, який вчинив акт самокаліцтва, протестуючи проти побиття з боку адміністрації колонії. Також за інформацією, яку отримала Вінницька правозахисна група вчора було жорстоко побито засудженого Слободка Олександра. В ході побиття Слободка, за повідомленням, яке задокументоване Вінницькою правозахисною групою представники адміністрації вдавалися до приниження гідності останнього шляхом імітації зґвалтування. Вінницька правозахисна група позбавлена можливості перевірити указану інформацію, проте вважає її достатньої для того, аби вимагати від Генеральної прокуратури України проведення негайної перевірки указаної інформації із залученням представників громадських правозахисних організацій, та представників Уповноваженого ВР України з прав людини.

       

Ми звертаємося до Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини пана Зайцева з проханням вимагати від української влади дотримання прав, гарантованих Ст.3 Європейської Конвенції з прав людини та основоположних свобод. Ми закликаємо українських адвокатів погодитись на відвідання засуджених в порядку, передбаченому Ст.110 КВК України з метою надання їм правової допомоги. Ми просимо ЗМІ України вимагати від керівництва Державного Департаменту України з питань виконання покарань надання доступу на територію колонії для зустрічі із вказаними засудженими і перевірки наданої ВПГ інформації.

       

Вінницька правозахисна група продовжить моніторинг усіма доступними засобами дотримання прав людини в пенітенціарній системі України.


Координатор ВПГ Дмитро Гройсман



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

просто драка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: