ТЕМА

В неділю - «Розчистка київського велотреку»

19 июля 2008 | 08:43

У неділю, 20 липня, о 16.00 громадянська ініціатива «Збережи старий Київ», активісти руху «Велонаїзд» та мешканці прилеглих будинків проведуть акцію з прибирання території київського велотреку, що знаходиться між вулицями Б.Хмельницького та В.Чапаєва. На початку тижня ЗСК поширила прохання до компанії-забудовника «Гіпек» прибрати територію велотреку «Авангард». Велотрек надалі завалений будівельним сміттям, «Гіпек» проігнорував наше прохання.


У зв'язку з чим, активісти ініціативи "Збережи старий Київ", руху «Велонаїзд» та усі бажаючі приберуть велотрек від сміття. Після розчистки полотна велосипедисти доведуть, що трек можна використовувати для занять велосипедистів.

Міська влада після кількох акцій «Велонаїзду» пообіцяла сприяти розвиткові велоруху в Києві. Проте такий центр як велотрек залишається під загрозою знищення на догоду забудовникам та всупереч інтересам киян.

Окрім знищення унікальної спортивної споруди, під загрозою знищення також знаходяться сусідні будинки. Це місце колись мало назву Опанасів Яр і до 1905 року слугувало киянам смітником. Під велотреком постійно збираються підземні води, що робить грунт дуже нестійким. У випадку запланованого вириття 30-метрового котловану по сусіднім будинкам підуть тріщини, у гіршому разі — частина з них сповзе до котловану.

Будівництво висоток також порушує архітектурний ансамбль центру Києва, на чому неодноразово наголошувала ЗСК. Проте, в особистій розмові представник компанії «Гіпек» Галина Білецька заявила, що поруч з велотреком є кілька будинків, вищих за дозволені в центрі 28 м. Що, вочевидь, на її думку, робить їх порушення не таким важливим.

Нагадаємо, що прокуратура Києва розпочала розслідування з приводу цього будівництва і попередньо винесла таке рішення:




1.    При будівництві першої черги мало місце відходження від проекту і незадокументоване збільшення поверховості. Прокуратура постановила заборонити проведення подальших будівельних робіт допоки порушення не буде усунено.

2.    Будівельна компанія "Гіпек", котра веде дане будівництво, ще не отримала дозвіл містобудівної ради на другу чергу будівництва, тобто на знищення велополотна і будівництва на його місті підземного паркінгу і кількох багатоповерхівок.

3.    Керівництво "Гіпек" буде притягнуте до відповідальності за порушення.

Незважаючи на це рішення, будівництво продовжується.

Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» та активісти руху «Велонаїзд» наголошують, що до їх діяльності не причетна жодна політична чи фінансова група, підготовка акцій не потребує значних затрат і здійснюється тільки активістами.

За детальнішою інформацією звертайтеся за номером 8-067-502-57-27 (Інна Совсун) та слідкуйте за оновленням на блозі ініціативи http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Дмитрий Андриевский - депутат киевсовета от блока Виталия Кличко. Лидер Украинской селянской демократической партии. 19.08.2008

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: