ТЕМА

Жванія "забив" на ГПУ та отруєння свого кума

23 июля 2008 | 17:05

Зухвалий зрив Д.Жванією його допиту в Генеральній прокуратурі не означає, що він перестав бути свідком у справі отруєння В.Ющенка - Ігор Пукшин Зухвалий зрив Д.Жванією його допиту в Генеральній прокуратурі не означає, що він перестав бути свідком у справі отруєння В.Ющенка - Ігор Пукшин



http://www.president.gov.ua/news/10725.html

Заступник Глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин розцінює відмову народного депутата Давида Жванії давати свідчення в Генеральній прокуратурі у справі отруєння Віктора Ющенка як зухвалий демарш, який порушує кримінально-процесуальне законодавство. Причини, з яких допитуваний відмовився відповідати на запитання слідчого, І.Пукшин назвав не поважними і тому неприйнятними. Тільки слідчий як процесуально самостійна особа може визначати, які запитання ставити на допиті свідка у кримінальній справі. «Д.Жванія влаштував у стінах Генпрокуратури виставу одного актора, замість того, щоб довести своє бажання допомогти слідству у встановленні істини в найбільш резонансній справі. Він скористався статусом народного депутата як ліцензією на нехтування законом, хоча рік тому на кожному кроці галасував, що закон - один для всіх».

На думку І.Пукшина, така поведінка одного з фігурантів справи про отруєння кандидата на посаду Президента свідчить про його побоювання розкриття нових фактів і обставин. Імовірно, Д.Жванія навмисно уникає незручних для себе запитань, які зруйнують його останні скандальні заяви. «Нагадаю, що він - один із наполегливих організаторів тієї вечері у В.Сацюка, після якої В.Ющенко раптово занедужав. Отже, Д.Жванія прямо чи опосередковано «допоміг» кандидату в Президенти підвечеряти отрутою».

У зв'язку з сьогоднішніми подіями в Генпрокуратурі заступник Глави Секретаріату вказав, що лінію поведінки Д.Жванії підтримує Прем'єр-міністр Ю.Тимошенко. Оскільки вона завжди - і в минулому, і нині - не приховує своїх президентських амбіцій, то їй дуже вигідно кинути тінь на В.Ющенка, зокрема, через провокування нових витків скандалу навколо цієї справи. «Створення штучних приводів, ескалація конфлікту, епатаж, пересмикування фактів і відверта брехня - це ознаки фірмового стилю В.Медведчука, який нині є головним консультантом лідера БЮТ. Цей автор облудних кампаній з дискредитації В.Ющенка у 2004 році знову виявився корисним у своїй брудній справі».

І.Пукшин наголосив, що зрив допиту Д.Жванії зовсім не означає, що він перестав бути цікавий слідству і викликів у Генпрокуратуру більше не буде. Заступник Глави Секретаріату Президента переконаний, що слідча група у справі отруєння В.Ющенка знайде адекватні, законні способи допитати ключового свідка. «Суспільство вимагає правди щодо подій осені 2004 року. Відмові Д.Жванії давати свідчення, напевно, буде дано належну правову оцінку, яка ляже у матеріали справи. Поки ж ясно одне: його нещирість остаточно підірвала довіру до нього», - сказав І.Пукшин.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крым

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: