ТЕМА

Слідчий у «справі Кернеса» допитав міського голову Харкова Михайла Добкіна

29 июля 2008 | 18:29

29 липня 2008 року на 10 годину 30 хвилин до Головного слідчого управління МВС України було викликано на допит у якості свідка по порушеній кримінальній справі щодо незаконного обігу наркотичних засобів міського голову Харкова Михайла Добкіна. Після проведеного допиту близько 13.40 М.Добкін відбув з МВС України.


Нагадаємо, що у провадженні Головного слідчого управління МВС України знаходиться кримінальна справа, порушена відносно гр. Г. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України. Згідно з матеріалами цієї справи, у причетності до незаконного розповсюдження наркотичних засобів підозрюється секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

Як вже повідомлялося, Г.Кернес є фігурантом ще трьох кримінальних справ.

Зокрема, у провадженні Головного слідчого управління МВС України знаходиться кримінальна справа, порушена 29.06.2006 слідчим відділом Червонозаводського РВ Харківського МУ ГУМВС України в Харківській області за фактом хуліганства та заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень гр. М., за ознаками складів злочинів, передбачених ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 296 КК України, та відкритого викрадення майна гр. Г. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України. Згідно з матеріалами справи, Кернес Г.А. підозрюється в причетності до організації вчиненого нападу.

У провадженні Генеральної прокуратури України знаходиться кримінальна справа, порушена прокуратурою Харківської області відносно гр.. М. за ознаками складу злочину, передбаченого ст. ст. 27 ч. З, 15, 115 ч. 2 п.п. 1,5, 11, 12 КК України. Згідно з матеріалами справи, Кернес Г.А. причетний до обвинувачення гр. М. у вчиненні замаху на вбивство Кернеса Г.А. та інших.

У провадженні прокуратури міста Харкова знаходиться кримінальна справа відносно Кернеса Г.А. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України. Згідно з матеріалами справи, Г.Кернес, діючи з хуліганських спонукань, в приміщенні Харківського виконавчого комітету наніс тілесні ушкодження гр. Р. та погрожував фізичною розправою членам його родини.

Нагадаємо також, що 22 липня цього року було здійснено примусовий привід на допит до слідчого МВС України секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса у зв’язку з неодноразовим ігноруванням ним викликів до слідчого. Після проведеного допиту йому було повідомлено про виклик до слідчого на 23 липня, однак Г.Кернес це запрошення проігнорував. Наразі рішенням харківської обласної прокуратури йому заборонено виїзд з регіону.

                                                                 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

John Lennon & Yoko, NYC, 1973 photos by Bob Gruen

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: