ТЕМА

Через крадіжки в «Борисполі» полетіли перші голови

01 августа 2008 | 11:49

В четвер Генеральна прокуратура розформувала один зі своїх структурних підрозділів Дніпровську транспортну прокуратуру Києва. Повноваження ліквідованої структури розділені між прокуратурою Київської області і Київською транспортною прокуратурою. Відносно деяких співробітників Дніпровської транспортної прокуратури будуть вжиті дисциплінарні заходи.


В четвер генеральний прокурор Олександр Медведько підписав наказ про ліквідацію Дніпровської транспортної прокуратури Києва. Про це повідомив начальник управління з нагляду за дотриманням законодавства на транспорті Генеральної прокуратури (ГПУ) Олександр Дегтярьов. «Наказ підписаний, але ще не розісланий на місця», - сказав він. За словами Дегтярьова, даним наказом виконується рішення розширеної колегії ГПУ від 29 липня . На ній, зокрема, обговорювалися результати перевірки дотримання законів при розгляді заяв і повідомлень про крадіжки майна українців в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Перевірка, проведена ГПУ в аеропорту «Бориспіль», встановила численні факти порушень закону посадовими особами підприємства, Державіаадміністрації, Міністерства транспорту і зв'язку, органів внутрішніх справ із забезпечення збереження багажу пасажирів. За інформацією ГПУ, протягом лише 2007 року до найбільших авіаперевізників країни поступило більше 11 тис. звернень про відшкодування збитків від розкрадання багажу. Цього року таких заяв вже 2 тис. ГПУ також виявила порушення в здійсненні прокурорського нагляду на водному транспорті і в київському метрополітені.

«У складі Дніпровської транспортної прокуратури були три підрозділи: аеропорт «Бориспіль», київський метрополітен і водний транспорт на Дніпрі, - розповів заступник генерального прокурора – прокурор Києва Євгеній Блажівський.– Це було нелогічно, тому що аеропорт обслуговують установи, які підпорядковані Київській області, а нагляд здійснює прокуратура, яка до області не має ніякого відношення. За його словами, «це питання (ліквідовувати Дніпровську транспортну прокуратуру.– ред.) мусувалося протягом декількох років». Тепер, після підписання генпрокурором наказу, всі питання, що стосуються скарг про крадіжку майна в аеропорту «Бориспіль», перейшли в сферу компетенції прокуратури Київської області.

Олександр Дегтярьов повідомив, що повноваження з прокурорського нагляду на водному транспорті і в київському метрополітені передані Київській транспортній прокуратурі. Він також додав, що відносно деяких співробітників Дніпровської транспортної прокуратури будуть вжиті дисциплінарні заходи.

4post



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Венгрия. Будапешт. Фестиваль "Сигет"

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: