ТЕМА

Голова комісії Чернігівської міськради набрав хабарів на 324 тис. грн.

05 августа 2008 | 10:40

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області за підозрою в отримані хабара затримано голову однієї з комісій Чернігівської міської ради, депутата чернігівської міської ради 5-го скликання.


Встановлено, що останній зареєстрований як директор декількох товариств, що займались різними видами підприємницької діяльності.

Так, правоохоронцями було встановлено, що цей чоловік, являючись посадовою особою, починаючи з січня 2008 року по липень цього ж року  неодноразово вимагав від одного із приватних підприємців Чернігівщини грошові кошти в сумі 400 тисяч гривень за підписання договору купівлі-продажу не житлової будівлі та об"єктів нерухомості, що належать одному із підприємств, якими керував підозрюваний. З пред"явленими незаконними вимогами потерпіла особа вимушена була погодитись та у зв"язку з цим у декілька етапів передавала через посередника  грошові кошти.

Останній раз гроші в сумі 130 тисяч гривень були передані в кінці липня цього року. Загальна сума переданих коштів склала 400 тисяч гривень.

В подальшому  між посадовою особою та підприємцем було укладено договір купівлі-продажу не житлової будівлі та об"єктів нерухомості  оціночною вартістю 76 тисяч гривень, а суму в 324 тисячі гривень посадовець отримав як хабар.

Під час обшуку в квартирі підозрюваного було виявлено грошові кошти в сумі 180 тисяч гривень, що знаходились у морозильній камері та в прихованому сейфі. Ці гроші були вилучені правоохоронцями.

Стосовно даної посадової особи прокуратурою Чернігівської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара».

 

                                                                                         ДЗГ та МД МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Индия. Танцовщица на ярмарке ремесленников в Чандигархе, штат Пенджаб.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: