ТЕМА

Тимошенко віддала Ющенку гроші на піар НАТО

06 августа 2008 | 09:26

Кабмін своїм рішенням віддав 3,2 мільйона гривень Державному управлінню справами. Раніше ці гроші знаходилися на рахунках Міністерства освіти і науки і призначалися для пропаганди НАТО в Україні.


У Міністерстві оборони запевнили: гроші і надалі підуть на пропаганду Альянсу в Україні. Проте тепер за їх використання особисто відповідатиме Глава держави і підконтрольна йому структура — Дуся. «Управлінню справами доводиться приймати делегації НАТО, проводити заходи. Але на все потрібні кошти! Ось вони і вирішили справедливо: давайте відщипнемо шматочок», - розповів Делу можновладний чиновник оборонного відомства.

У відділі з питань оборонної співпраці посольства США відзначили: Президент, контролюючи кошти, страхує себе від непередбачених дій Кабміну: «Перед грудневим самітом НАТО Ющенко повинен бути упевнений, що гроші будуть витрачені на потрібні цілі».

Прецеденти нецільового використання «натівських» грошей вже були. Так, в 2006 році віце-прем'єр уряду Віктора Януковича Дмитро Табачник використовував чотири мільйони з п'яти, виділених для пропаганди НАТО, на проведення Всесвітнього конгресу українців. Тоді в нецільовому використанні коштів його звинуватили МЗС і створений при РНБО Національний центр з питань Євроатлантичної інтеграції , який очолює Володимир Горбулін.

До речі, перепідпорядкування коштів Дусі Центр Євроінтеграції вітає. «У 2006-ому, коли змінився уряд, програму у президентських структур безпричинно відібрали і передали в Міносвіти, яке не здатне виконувати такі завдання», — сказав Володимир Кравзюк, завідувач сектором координації виконання бюджетних програм Центру Євроінтеграції. Там не приховують: до освоєння трьох мільйонів може підключитися їх структура.

У Міносвіти незадоволені рішенням забрати у них гроші. Говорять, що гроші суворо йшли на програми, передбачені планом «Україна — НАТО».

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Cher and Gregg Allman. photos by Melvin Sokolsky

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: