ТЕМА

Металурги просять розібратися із цінами на залізничні перевезення і газ

12 августа 2008 | 09:53

Керівники девяти найбільших металургійних підприємств України звернулися до премєр-міністра Юлії Тимошенко з проханням втрутитися в ситуацію зі зростанням цін на залізничні перевезення і газ.


«Тарифна політика органів держрегулювання у сфері залізничних перевезень, а також різке зростання цін на вугілля, що коксується, приводять до втрати конкурентоспроможності української металопродукції на зовнішніх і внутрішніх ринках», - йде мова у зверненні. «Ці питання, а також проблеми постійного зростання цін на газ і нерозвиненості портової інфраструктури ми маємо намір вирішити за підтримки уряду», - заявив виданню голова правління ВАТ «Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча» Володимир Бойко.

Як пише Коммерсант-Украина, в НАК «Нафтогаз України» від коментарів відмовилися, а в «Укрзалізниці» заявили, що враховують інтереси металургів при збільшенні тарифів.

«Зростання тарифів викликане необхідністю оновлення і збільшення парку вантажних вагонів», - пояснили в головному комерційному управлінні «Укрзалізниці». Але на Алчевському меткомбінаті заявляють, що останні декілька років спостерігається тільки зростання дефіциту вагонів. «З нас беруть гроші на оновлення вагонів, але їх парк не збільшується, а з кожним роком зменшується», - відзначили на комбінаті. «По суті, йдеться про стимулювання розвитку однієї галузі за рахунок заборони розвитку іншій», - додали в прес-службі групи «Метінвест».

У прес-службі Кабінету Міністрів видання повідомили, що звернення металургів вже розглянуте Тимошенко. «Вже створена робоча група під керівництвом заступника міністра економіки Віктора Пантелеєнка, до якої увійшли представники не тільки міністерств і відомств, але і галузевих організацій. Група покликана вирішити всі спірні питання», - розповіли в управлінні промислової політики уряду.

У свою чергу, голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики Наталія Королевська, яка увійшла до складу робочої групи, вчора розповіла виданню, що до кінця серпня члени цієї групи розроблять свої пропозиції, які будуть представлені уряду.

Як пише видання, в Мінпромполітики планують запропонувати ввести знижки на перевезення підприємствами вантажів залізничним транспортом у власних вагонах.

«Є пропозиція ввести знижки до тарифів на перевезення вантажів залізницею у власних вагонах для нового приватного рухомого складу, термін експлуатації яких - менше п’яти років», - сказали в міністерстві.

Інакше, якщо уряд не піде на поступки металургам, пише видання, останні заявляють про скорочення виробництва, а, отже, про зниження надходжень до держбюджету.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Грэйс Джонс. photos by Joan Colom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: