ТЕМА

Ющенко відкликає Тимошенко з відпустки

18 августа 2008 | 14:11


Глава Держави наполягає на проведенні позачергового засідання Уряду не пізніше 19 серпня

http://www.president.gov.ua/news/10993.html

Президент Віктор Ющенко направив листа Прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, в якому наполягає на її невідкладному поверненні із відпустки та проведенні позачергового засідання Уряду не пізніше 19 серпня.
Про це повідомила на брифінгу прес-секретар Президента Ірина Ванникова.
Відповідно до пропозицій Президента, основною темою такого засідання повинен стати хід відновлювальних робіт у місцевостях, оголошених зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент України Віктор Ющенко тримає під жорстким контролем ситуацію в постраждалих від повені регіонах.
У своєму листі Глава держави відзначає консолідацію всіх політичних сил для прийняття 31 липня цього року Верховною Радою України закону про зміни до Державного бюджету на 2008 рік, яким передбачено виділення коштів для ліквідації наслідків стихії 23-27 липня 2008 року. Проте реальний стан справ свідчить, що до цього часу Урядом не забезпечено необхідного надходження коштів на відбудову мостів, доріг, дамб, будівництво шкіл, житла, об'єктів соціальної інфраструктури.
Президент звертає увагу Прем'єр-міністра, що прийняте Урядом рішення щодо нормативів відшкодувань на один квадратний метр житла не покриває реальних затрат. За словами Ірини Ванникової, Віктор Ющенко незадоволений роботою міністерств та відомств, які безпосередньо відповідають за проведення заходів із подолання наслідків стихії. Особливо це стосується Укравтодору. Потребує поліпшення робота підрозділів Держводгоспу. «Погана організація справи призводить до того, що роботи ведуться неякісно, терміни затягуються, відсутній ефективний контроль. Все це стає передумовою до проявів зловживань та корупції», - наголошує в листі до Прем'єра Президент України.
Відтак, Глава держави вимагає прийняти всі необхідні рішення для належної організації відновлювальних робіт, переглянути нормативи відшкодування на будівництво житла, забезпечити безумовну готовність до початку навчального року всіх шкіл, до жовтня відбудувати житлові будинки для постраждалих, відновити до 15 листопада пошкоджені мости, дороги, дамби тощо.
Про вжиті заходи Президент просить Прем'єра інформувати особисто до 20 серпня 2008 року.
Окрім того, Глава держави планує протягом найближчого часу низку робочих поїздок безпосередньо у місця екологічного лиха.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Сегодня, 21 мая, Виктор Балога дал пресс-конференцию, на которой присутствовало свыше ста журналистов. Балога заявил, что ушел из Секретариата, когда Ющенко принял решение балотироваться в Президенты. По мнению Балоги - это безнадежное дело.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: