ТЕМА

УБОЗ зайнявся лісовим господарством

19 августа 2008 | 13:33

За матеріалами працівників Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Вінницькій області порушено кримінальну справу відносно посадовців однієї з міськрад області та відділу земельних ресурсів мерії цього міста за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.


 

Як встановили оперативники УБОЗ, протягом 2005-2008 років ці посадовці, всупереч вимог Земельного та Лісового Кодексів України, незаконно передали в оренду підприємцям 4 земельні ділянки, що  розташовані у санітарно-курортній зоні Березнянського лісництва під ресторани та кафе. Завдані державі збитки сягають 300 тисяч гривень. 

Крім цього, на виконання розпоряджень та доручень Кабінету Міністрів України  щодо  перевірки стану законності вирубки лісу та переробки деревини, а також щодо подолання наслідків стихійного лиха у західних областях, за матеріалами працівників Управління боротьби з організованою злочинністю  УМВС України в Чернівецькій області порушено дві кримінальні справи, а саме:

- за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України,  відносно службовця  Плосківського лісництва, який протягом 2007 - 2008 років не контролював виконанням обов’язків підпорядкованих йому лісників, в результаті сталася незаконна вирубка лісу;

- за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України, відносно службовців Хотинського держлісгоспу, які разом із посадовцями Дністровської сільради  та БТІ Кельменецького району незаконно привласнили  земельну ділянку площею 0,04 га та будинок лісника, що знаходяться в рекреаційній зоні лісового фонду на березі річки Дністер.

Спецпідрозділи БОЗ, у межах компетенції, продовжують заходи із викриття злочинів та корупції у лісовій галузі областей, постраждалих від наслідків стихії.  

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Киностудия Довженко. Кобзарь-приведение. Автор не известен.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: