ТЕМА

На Львівщині майор-прикордонник керував каналом переправки нелегалів

19 августа 2008 | 15:26

На Львівщині ліквідовано міжнародний канал переправлення нелегальних мігрантів, яким громадяни країн Південно-східної Азії потрапляли в країни Західної Європи.


За інформацією прес-служби УСБУ у Львівській області, також затримано організатора цього каналу. Ним виявився один із керівників відділення оперативної протидії нелегальній міграції оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби України, який використовуючи службове становище організував функціонування цього каналу.

Стосовно майора-прикордонника військова прокуратура Західного регіону порушила кримінальну справа за ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 332 та ч.1 ст. 423 КК України (зловживання військовою особою службовою владою та незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою).

Свого часу, працівники СБУ у Львівській області отримали інформацію про діяльність на території Західного регіону України злочинного угрупування з міжрегіональними та міжнародними зв’язками, яке займається незаконним переправленням нелегальних мігрантів у країни Євросоюзу.

Під час перевірки вказаної інформації оперативники виявили, що угруповання володіє широкими зв’язками в правоохоронних органах Львівщини та за кордоном.

Згідно з розподілом ролей, окремі члени злочинної групи здійснювали пошук потенційних нелегалів, інші групами по 5-10 осіб доставляли їх у спеціально обладнаний „відстійник” у прикордонній смузі Львівщини. Через деякий час нелегалів переправляли через державний кордон України, де передавали їх своїм партнерам по „бізнесу” з числа іноземців для подальшого транспортування на Захід.

В результаті спецоперації, на території Закарпатської області «на гарячому» були затримані двоє членів групи під час спроби переправлення 6-ти громадян Пакистану в Угорщину. Водночас у Львові були затримані ще два члени угруповання. За даним фактом слідчим відділом УСБУ у Львівській області була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.28 та ч.2 ст. 332 КК України.

Згідно з офіційним повідомленням польського підрозділу Інтерполу одного із затриманих розшукують правоохоронці Польщі.

PROUA



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

2004 год, начало президентской кампании

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: