ТЕМА

Черновецькому хочуть завадити продати «Київміськбуд» дружині Лужкова

26 августа 2008 | 09:55

Опозиція в столичній міськраді вимагає терміново виключити холдинг «Київміськбуд» з числа об'єктів, які підлягають приватизації.


За інформацією депутатів з фракцій Блоку Кличка і БЮТ, якщо на продаж компанії терміново не накласти табу, то буквально за декілька днів вона буде продана. За інформацією депутатів, операція з продажу комунального холдингу знаходиться на завершуючій стадії. Новим власником «Київміськбуду» може стати російська компанія «Інтеко». Вона контролюється Оленою Батуріною, дружиною московського мера Юрія Лужкова. Депутати також упевнені, що ціна, яку заплатять росіяни за найбільший будівельний холдинг України, буде нижча за реальну його вартість і не перевищить 3,5 мільярда гривень.

Рішення про продаж «Київміськбуду» столична міськрада ухвалила 8 лютого 2007 року. Тоді будівельний холдинг був включений в «Програму приватизації об'єктів комунальної власності територіальної общини Києва на 2007-2010 роки». Опозиційні депутати намагалися оскаржити це рішення в судах. Але дострокові вибори, а потім літні канікули відвернули увагу від скандального питання.

В кінці минулого тижня депутат Київради від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський вніс до столичної міськради офіційний протест з вимогою виключити «Київміськбуд» з числа об'єктів, виставлених на приватизацію. Минулої п'ятниці це питання було розглянуте на засіданні комісії Київради з питань комунальної власності. Але депутати промерів заблокували цей протест, відправивши його на доопрацювання.

У свою чергу Дмитро Андрієвський стверджує, що приватизація холдингу стане найбільшою тіньовою махінацією нинішньої київської влади. «Ця афера за своїми масштабами куди більше, ніж афери з банком «Хрещатик» і аеропортом «Київ», — пояснює Андрієвський, пише Дело.

Депутат від БЮТ Тетяна Меліхова підтверджує, що продаж холдингу готується непублічно. «Ніхто нічого не знає, тим часом справа наближається до логічного завершення», — констатує вона. Депутат також відзначає, що всі спроби відкласти продаж прихильники Черновецького всіляко блокують. «Нам пояснюють, що рішення про приватизацію вже ухвалене. І свої протести ми зможемо вносити лише в ході голосування на сесії Київради. Схоже на якусь кругову поруку», — скаржиться вона. До того ж, за даними депутатів, найближчим часом з'явиться рішення суду про те, що ніяких перешкод для продажу холдингу немає.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: