ТЕМА

Черновецький вирішив забудувати ще й ботанічний сад

01 сентября 2008 | 12:58

На останньому засіданні Київрада виділила земельні ділянки на суму близько 700 мільйонів гривень. Більш гектара на межі центрального ботанічного саду.


Столичні депутати безкоштовно виділили 32 ділянки фізичним особам. З них 12 ділянок на Бастіонному провулку, прилеглому до території Центрального ботанічного саду, віддали під будівництво котеджів. Раніше на цій території (загальна площа 1,09 гектара) планувалося звести багатоповерхівку на 80 квартир. За оцінкою члена правління Асоціації фахівців з нерухомості Юрія Базильовського, земля на Бастіонному провулку коштує від 100 до 150 тисяч доларів за сотку. Таким чином, загальна вартість розданих київською владою ділянок біля Ботсаду — 100-150 мільйонів доларів.

Ще 30 ділянок Київрада виділила в лісопарковій зоні Дніпровського району — на вулицях Літінській і Марганецькій. Загальна площа цієї території складає 3 гектари. За оцінкою Базильовського, її ціна — 50-70 тисяч доларів за сотку. В результаті, загальна вартість землі — 150-200 мільйонів доларів.

Як пише Дело, таким чином, загальна вартість розданої Київрадою приватним особам землі — 250-350 мільйонів доларів.

За інформацією джерела видання в Київраді, всі заяви на надання ділянок приватні особи подали в один день. Влада оперативно на них відреагувала, розглянувши документи вже через півтора тижні.

«За цей час Київрада повинна була встигнути провести експертизу, обґрунтувати відчуження землі, внести зміни до Генплану. Крім того, необхідно було пояснити, чому котеджі Києву потрібніше, ніж зелена зона, а цій людині земля потрібніша, ніж решті. Цього зроблено не було», — пояснило джерело.

У розпорядженні видання опинився список фізичних осіб, які отримали цінні «подарунки» від київської влади. Деякі сусідні ділянки виділялися людям з однаковими прізвищами. Наприклад, якісь І.К. Кругліков і Н.М. Кругліков отримали землю на Печерську. По два рази в списках зустрічаються прізвища Коноваленко, Кордонець і Новік. З 12 осіб, які отримали землю біля Ботсаду, троє мають досить рідкісні по-батькові — Тофіковна, Тофіковіч.

Крім того, на минулому засіданні Київради столичні депутати виділили більше 17 гектарів під забудову різним фірмам. Загальна вартість 24 земельних ділянок затягнула майже на 360 мільйонів гривень.

Серед покупців — декілька відомих компаній. Зокрема, компанії «Трест Київміськбуд-1» дісталися відразу дві ділянки в Оболонському районі. Глава награди цього підприємства — керівник фракції Партії регіонів в Київраді Олексій Омел'яненко. Так, 5,7 гектарів в урочищі «Наталка» дісталося «Тресту Київміськбуд-1» за 91,9 мільйона гривень.

Земельну ділянку придбав і інший «регіонал» — депутат Верховної Ради Андрій Деркач. Підконтрольній йому інформаційно-видавничій групі «Телеграф» Київрада виділила 24 сотки на Печерському узвозі.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз грає в більярд під час новорічного відпочинку в держрезиденції в санаторії Кришталевий палац в Трускавці (Львівська обл.) в суботу, 6 січня 2007 р. Фото Олександра Барана

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: