ТЕМА

Ющенко розповів CNN, що розжене парламент

03 сентября 2008 | 15:31


Президент України Віктор Ющенко дав ексклюзивне інтерв'ю інформаційному телеканалу CNN (США).
Головні теми розмови - позиція України щодо російсько-грузинського конфлікту, політика європейської та євроатлантичної інтеграції України після цього конфлікту, українсько-російські відносини. Окрім того, йшлося про порядок денний зустрічі із Віце-президентом США Річардом Чейні.
«Наша євроінтеграційна політика, політика інтеграції до європейської системи безпеки не є політикою проти Росії. Ми не бачимо в цьому контексті формування будь-якої загрози українсько-російським стосункам. Ми виходимо з того, що кожна суверенна держава, в тому числі Україна, має право вибирати свою власну безпекову політику», - сказав Президент, відповідаючи на запитання, чи не вплине негативно ситуація навколо Грузії на темпи інтеграції України до Європейського Союзу і НАТО.
Також Глава держави прокоментував внутрішньополітичну ситуацію в Україні, де фактично склалася нова конфігурація коаліції у складі фракцій Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко. Президент вважає, що «в цьому союзі немає природної логіки» і відтак він не буде тривалим.
«Якщо в найближчі 30 днів фракції парламенту шляхом консультацій не створять нову більшість, буде розпущено парламент і проголошено дострокові вибори», - сказав Президент.
Інтерв'ю з лондонської студії CNN провела кореспондент та ведуча програми «World News Europe» Фіонула Суїні. Повна версія інтерв'ю вийде в ефір о 18:00 за київським часом (16:00 за Лондоном) та у прайм-тайм британського телеефіру - о 23:00 за київським часом (о 21:00 за Лондоном). Фрагменти інтерв'ю транслюватимуться у випусках новин CNN протягом сьогоднішнього дня.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: