ТЕМА

Луценко подарував олімпійцям автомобілі

03 сентября 2008 | 18:23

Переможців та призерів ХХIХ літніх Олімпійських ігор у Пекіні сьогодні вшановували в Головному управлінні внутрішніх військ МВС України, адже військовослужбовці внесли досить вагомий вклад в перемогу української збірної, яка в загальнокомандному заліку посіла 11 місце.


Із 254 спортсменів, які брали участь в олімпіаді, 128 – динамівці. Від Міністерства внутрішніх справ за перемогу в Пекіні боролися 45 олімпійців, з них 39 - представники Внутрішніх військ.  Із завойованих українцями 27 медалей - 7 золотих, 5 срібних,  15 бронзових, саме спортсмени МВС здобули  2 «золота»,  3 «срібла» і 2 «бронзи».

Урочистості проходили за участю  міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка,  командувача Внутрішніх військ МВС України генерала армії Олександра Кіхтенка,  президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, першого заступника голови ЦР ФСТ «Динамо» України Валерія Булко.

Юрій Луценко зазначив, що гордість кожної країни кується саме на таких змаганнях.

-  Я пишаюсь нашими спортсменами і підтримую їх, бо розумію, як нелегко було змагатися на рівні з професіоналами, - наголосив Юрій Луценко. -  Цією перемогою українці довели світу,  що вони не можуть бути прогнозованими. Я кожну хвилину вболівав за кожного українця,  за кожну нагороду, за кожний піднятий на змаганні прапор і звучання українського гімну.

Звертаючись до спортсменів, Міністр висловив вдячність за те, що вони «підняли славу МВС та всієї країни своїми здобутками на високий рівень», та   пообіцяв їм зробити все можливе, аби зберегти спортивні бази, зокрема такі як на Луганщині, адже важливо, щоб спортсмени мали змогу продовжувати тренування за нормального технічного оснащення. Міністр доручив керівництву ФСТ «Динамо» тримати на контролі ці питання та висловив сподівання, що «тренери докладуть всіх зусиль для ще кращих результатів в Лондоні».

- Кожен ваш результат на Олімпіаді викарбувана на віки, я пишаюся,  що таку перемогу здобули саме спортсмени МВС, - наголосив Юрій Луценко.

Міністр вручив семи призерам олімпіади ключі від автомобілів. Також спортсмени та тренери були відзначені відомчими нагородами.

- Ми будемо робити все, щоб здобутки спортсменів було примножено та продемонстровано всьому світу, - запевнив Міністр.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, привітавши олімпійців з Внутрішніх військ,  зазначив, що  більше 40 років спортсмени викарбовують свої імена у вітчизняному спорті. За сприяння розвитку спорту, підтримку  спортсменів Сергій Бубка висловив вдячність міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку та  командувачу Внутрішніх військ МВС України Олександру Кіхтенку та вручив їм цінні подарунки.

Ще одну цілком заслужену нагороду отримали цього дня військовослужбовці- спортсмени.   Командувач Внутрішніх військ МВС України  Олександр Кіхтенко вручив олімпійцям дострокові військові звання.

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Элизабет Тейлор. photos by Herb Ritts

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: