ТЕМА

Ющенко й Чейні про щось шушукаються в Києві

05 сентября 2008 | 13:40


Розпочалася зустріч Президента України та Віце-президента США у форматі «віч-на-віч»

http://www.president.gov.ua/news/11182.html

У рамках робочого візиту до України Віце-президента США Річарда Чейні розпочалася зустріч із Главою Української держави у форматі «віч-на-віч».
На початку зустрічі Глава держави привітав Віце-президента США в Україні. «Ми надзвичайно високо цінуємо наші стратегічні двосторонні відносини», - сказав В. Ющенко. Він також відзначив зусилля США із розвитку двостороннього співробітництва з Україною, наголосивши зокрема на важливості нашої енергетичної та економічної співпраці. Президент, крім того, подякував за увагу з боку США до ситуації в регіоні. «У нас по більшості позицій, у тому числі по Грузії, є порозуміння зі Сполученими Штатами і Європейським Союзом», - сказав він, висловивши впевненість, що ситуація в Грузії буде врегульована мирним шляхом.
Зі свого боку Р. Чейні підтвердив важливість для США двосторонніх відносин з Україною і подякував українській стороні за можливість обговорити питання, які є важливими для обох держав.
Після зустрічі у форматі «віч-на-віч» відбудеться зустріч Віктора Ющенка та Річарда Чейні у розширеному складі, в якій з української сторони візьмуть участь міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Юрій Єхануров, заступник Глави Секретаріату Андрій Гончарук.
Під час зустрічей заплановано обмін думками щодо ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту та питань зміцнення безпеки на євроатлантичному просторі.
Сторони також мають намір обговорити низку питань співробітництва України з США, зокрема, економічного. Окремо будуть розглянуті шляхи взаємодії у сфері енергетики та енергетичної безпеки.
За підсумками проведених переговорів Віктор Ющенко та Річард Чейні зроблять короткі заяви для преси.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Полиция атакует активистов "Окупируй Уолт Стрит" в Нью-Йорке 1 мая 2012 года.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: