ТЕМА

У слідчій комісії ВР прирівняли вакцинацію до геноциду

08 сентября 2008 | 11:41

Член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування причин смерті 17-річного школяра в Краматорську в результаті вакцинації від кору і краснухи Вадим Колесниченко вважає, що масова вакцина була не потрібна, і не виключає, що таким чином було поставлено завдання завдати шкоди генофонду України.


«Комісія виявила статистичні дані Мінохоронздоров’я, згідно яким імунітет від кору і краснухи відсутній лише у 4-5% населення України. Враховуючи, що масова вакцина була не потрібна, я не виключаю, що було поставлено завдання завдати шкоди майбутньому України, її генофонду. Це серйозніше, ніж службова халатність, тут пахне державним злочином», - заявив Колесниченко.

За його словами, не існує і затвердженої наказом міністра охорони здоров’я інструкції до даного препарату. Крім того, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я обов’язкова масова вакцинація в Україні «являла особливу небезпеку для чоловіків репродуктивного віку - ймовірність появи у них негативних ускладнень перевищує 20%». «Комісія прийшла до висновку, що вакцина не була сертифікована і не проходила перевірку в Україні», - розповів Колесниченко.

Тепер тимчасова комісія парламенту повинна офіційно оповістити результати розслідування в сесійному залі Верховної ради. На сьогоднішній день це питання на порядку денному третьої сесії відсутнє, проте Колесниченко говорить, що воно буде внесене до неї і розглянуте не пізніше ніж через місяць, оскільки «комісія створювалася на термін роботи шість місяців».

Тим часом в Мінохоронздоров’я продовжують наполягати на продовженні вакцинації. Як відзначають в прес-службі міністерства, вакцинацію проти кору і краснухи в Україні проводити необхідно, «проте остаточне рішення буде ухвалено тільки після того, як закінчиться слідство в Генпрокуратурі».

тимчасова слідча комісія Верховної Ради завершила розслідування причин смерті 17-річного школяра в Краматорську Донецької області в результаті вакцинації від кору і краснухи.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

6 октября 2000 года. Торжественное вручение наград украинским олимпийцам. В кадре тогдашнее высшее руководство страны: Президент, председатель парламента, премьер-министр. В Украинском доме обстановка непринужденного веселья.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: