ТЕМА

УБОЗівці затимали екс-суддю, який вісім років уникав відбування покарання

10 сентября 2008 | 09:47

Працівники спецпідрозділів БОЗ затримали підозрюваного у вбивстві, який 10 років переховувався від суду, та екс-суддю з Донеччини, який 8 років уникав виконання вироку суду за хабарництво


1998 року в одному з барів Тернополя між відвідувачами виникла сварка, яка закінчилася бійкою. Один із її учасників завдав смертельні ножові поранення опонентові. По дорозі до лікарні потерпілий помер. За ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), Тернопільським міськрайвідділом УМВС було порушено кримінальну справу.

Міліціонери встановили особу підозрюваного – це місцевий мешканець Сергій (1978 р.н.). Утім, тривалий час заарештувати його не могли – чоловік переховувався від правосуддя. 10 років він мешкав за підробними документами в різних регіонах України, а також за кордоном. На життя утікач заробляв у приватних будівельних бригадах. На початку 2008 року він переїхав до Миколаєва, де познайомився із жінкою, яку раніше засудили за торгівлю наркотиками.

Нещодавно оперативники Миколаївського УБОЗ провели блискучу спецоперацію із протидії наркоторгівлі. За ґратами опинилися зловмисники, які тривалий час розповсюджували особливо небезпечні психотропні речовини - метамфетамін та екстазі. Саме тоді в поле зору правоохоронців потрапив і тернопільчанин. Невдовзі на його руки правоохоронці одягли наручники.

Наразі підозрюваного вже доправили до Тернопільської області, де на нього чекає суд і, ймовірно, до 10 років позбавлення волі.

Водночас працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області у результаті спецоперації затримали у центрі Києва колишнього суддю Калінінського районного суду міста Горлівки Вадима Сидоренка (1963 р.н.). Наприкінці 2000 року за вироком Луганського обласного суду його було засуджено до 4 років позбавлення волі за скоєння  злочину, передбаченого ч. 3 ст. 168 (хабарництво) Кримінального кодексу України (у ред. 1960 року).

У квітні 1999 року суддя Сидоренко отримав хабар у сумі 300 доларів США від адвоката у справі за винесення судової ухвали на користь його клієнта. 6 лютого 2001 року рішенням судової колегії по кримінальних справах Верховного Суду України вирок щодо В.Сидоренка був залишений без змін і набув законної сили.

 

 

 

Тим часом екс-суддя залишив місце свого постійного мешкання і подався навтьоки. Ухиляючись від виконання вироку суду, колишній служитель Феміди примудрився засипати скаргами на дії правоохоронців Генпрокуратуру, Верховну Раду, Секретаріат Президента і, навіть, Європейський суд з прав людини.

Наразі суддю-хабарника доправили до горлівського ізолятора тимчасово тримання. Чекати відповіді на свої апеляції він буде вже за ґратами.

Загалом протягом 8 місяців поточного року працівники спецпідрозділу БОЗ розшукали понад 160 осіб, що перебували у міждержавному розшуку і понад 30 – у державному. Серед них – майже 90 активних учасників організованих груп та злочинних організацій.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Андрей Сидоренко

Памятник Артему (Ф.А.Сергеев), революционеру, большевику, первому председателю Донецкого губисполкома. Трагически погиб в 1921 году. похоронен под кремлевской стеной. В 2001 году занесен в перечень 44 наиболее выдающихся произведений монументального искусства Украины.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: