ТЕМА

Ахметов допоможе Яценюку створити свою партію?

10 сентября 2008 | 11:29

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк останній тиждень провів у активних переговорах про своє політичне майбутнє.


Президент Віктор Ющенко зажадав від лідера НУНС В'ячеслава Кириленка докласти максимум зусиль, щоб спікер погодився залишитися в списку блоку НУНС, пише Коммерсант-Украина з посиланням на джерела в «Нашій Україні».

Але джерела заявляють, що Яценюк категорично відмовляється входити до складу «Нашої України» і всерйоз задумався про створення власного політичного проекту. Більше того, за інформацією газети, у цьому напрямку він уже почав перші кроки.

«За достовірною інформацією, Яценюк уже розмовляв з бізнесменом Ринатом Ахметовим, який підтвердив свою готовність підтримати як фінансово, так і інформаційно створення спікером своєї партії», - пише газета.

При цьому Ахметов нібито висунув одну умову: другою людиною в партії має стати секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова, яка нещодавно зі скандалом покинула лави Партії регіонів.

У той же час, соратник і близький друг Ахметова Борис Колесников у вівторок заявив, що йому нічого не відомо про такі переговори: «Я не спілкувався з Ринатом Ахметовим уже п'ять днів. Думаю, це містика».

Відповідно до законодавства самостійно гіпотетична нова партія у виборах брати участь не зможе, і Яценюку необхідно буде або очолити існуючу партію, або створити блок, як це у свій час зробив Юрій Луценко з «Народною самообороною».

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: