ТЕМА

Луценко пояснив, що слід читати міліціонерам

11 сентября 2008 | 19:34


11 вересня у рамках форуму книговидавців у м.Львові відбувся «круглий стіл» за участю Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, ректорів шести вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ та книговидавців. Ця зустріч була організована за ініціативою Міністра з метою поповнення бібліотечних фондів навчальних закладів МВС.
Розпочинаючи «круглий стіл», Ю.Луценко повідомив, що у цьому році Міністерством внутрішніх справ України було виділено кошти у розмірі одного мільйона гривень на поповнення бібліотечних фондів, які розподілено між шістьма вищими навчальними закладами МВС.
 - Сьогодні у бібліотеках вищих навчальних закладів комплектація художньої літератури надзвичайно застаріла й вимагає поповнення. – зазначив Ю.Луценко. - Звичайно, одного мільйона гривень не достатньо для усунення проблеми, проте це буде впевнений перший крок на шляху до її подолання. У цьому році ми забезпечимо літературою вищі навчальні заклади МВС, у наступних – внутрішні війська, чергові частини та слідчі ізолятори. Сподіваюсь, що з часом нашу ініціативу підтримають й інші міністерства.
Окрім цього, Міністр внутрішніх справ наголосив на необхідності надання державної підтримки українській книзі.
У діалозі із книговидавцями Юрій Луценко підкреслив потребу у збільшенні пропозиції української класики, а також попросив надати перелік літератури, яка пропонується видавництвами у рамках цьогорічного форуму.
За словами Ю.Луценка, кожен із шести ректорів, присутніх на форумі, особисто сформує список книжок, які найближчим часом поповнять бібліотечні фонди їх навчальних закладів.
- Сьогодні ми маємо чудову нагоду придбати як сучасну, так і класичну художню літературу. – зазначив Міністр. Проте пріоритетом при їх відборі, на думку Юрія Луценка, все ж повинна бути класична література, бажано – історичного спрямування.
 
ВЗГ ГУМВС України
в Львівській області


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Соліст групи ДДТ Юрій Шевчук під час концерту в Києві в грудні 2000 р.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: