ТЕМА

В Україні роздають паспорти злодіям, розшукуваним Інтерполом

22 сентября 2008 | 16:02

У Києві затриманий громадянин Молдови, який розшукувався каналами Інтерполу за розкрадання 2 мільйонів доларів США.



   Працівники відділу боротьби з міжнародними організованими групами і злочинними організаціями Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України в ході спецоперації затримали у Києві громадянина Молдови Тимура Т. (1953 р.н.). Його каналами Інтерполу розшукував Центр боротьби з економічною злочинністю та корупцією МВС Молдови за скоєння злочину, передбаченого абз. 3 ст. 195 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу РМ.

    За інформацією молдовських правоохоронців 2000-2002 роках громадянин Т. отримав шахрайським шляхом, в т.ч. під заставу кількох літаків АН-32, низку кредитів на суму близько 2 млн. дол., пізніше привласнивши ці кошти.

19 вересня 2008 р. він був затриманий в порядку ст.106 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про його арешт і подальшу екстрадицію до Молдови.

    Як з'ясували оперативники ГУБОЗ, громадянин Молдови переховувався в Україні останні п’ять років. За цей час він незаконно отримав в Одеській області внутрішній та закордонний паспорти громадянина України, і навіть виїздив за ним до Туреччини. Нещодавно ці документи ВГРФО Одеської області було визнано як незаконно видані і такі, що підлягають вилученню.

    Крім цього, за час перебування в Україні громадянин Молдови  зареєстрував на своє ім’я  газовий пістолет та мисливську зброю, законність цієї реєстрації наразі з'ясовують оперативники ГУБОЗ.

    Сьогодні, орієнтовно о 14:30 Печерський райсуд Києва (вул. Хрещатик) розглядатиме питання про обрання міри запобіжного заходу затриманому.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Архитектурная композиция

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: