ТЕМА

З Тимошенко зроблять Рудьковського-2?

25 сентября 2008 | 10:15

Служба безпеки почала проведення перевірки законності чартерних рейсів, якими в серпні літала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Причиною для цього став запити народного депутата Оксани Білозір.


Народній депутат Оксана Білозір («Наша Україна – Народна самооборона») направила до департаменту економічної контррозвідки СБУ запити з вимогою перевірити обгрунтованість і законність декількох чартерних перельотів, організованих компанією Challenge Aero в серпні цього літа. Мова йде про рейси Київ – Відень (Австрія), Генуя (Італія) – Київ, Київ – Верона (Італія) і Київ – Москва (РФ). Ряд ЗМІ повідомили, що перельоти, що зацікавили пані Білозір, були здійснені Юлією Тимошенко.

Минулого літа компанія Challenge Aero організувала чартерний рейс з Парижу екс-міністрові транспорту і зв'язку Міколі Рудьковському.

Як повідомив помічник Оксани Білозір Михайло Дяденко, «депутатський запит був зроблений на підставі публікації від 18 серпня в якійсь інтернет-газеті». «Це звичайна діяльність депутата – перевіряти повідомлення, що з'явилися,» - уточнив він.

Надати текст свого запиту Білозір відмовилася, заявивши, що «не бачить в цьому потреби». «Крім того, на запит ще немає відповіді», - додала вона.

У прес-службі СБУ факт проведення перевірки вчора не підтвердили.

Тим часом джерело Комерсант-Украина в департаменті контррозвідки заявили, що «поки тільки надіслали лист з проханням надати документи». «Ми не ходили в компанію (Challenge Aero.–ред.) і не розмовляли з ними особисто. Все тільки починається,» - розповів співбесідник видання.

Тим часом один із співробітників Challenge Aero, що побажав залишитися неназваним, повідомив, що «органи ошиваються в їх офісі майже щодня». «Сморід вилучають, копіюють або вивчають всі документи, які стосуються чартеров впливових людей», - заявив співбесідник газети. За його словами, передставники прокуратури і СБУ не приховують, що іноді з'являються до них тільки для того, щоб папери «не дісталися конкуруючим органам».

У той же час, народний депутат від НУНС Оксана Білозір заявляє, що впродовж місяця їй повинна бути надана інформація про чартери Тимошенко.

«Впродовж місяця мені повинна бути надана інформація, слідуючи правилам подачі запитів», - сказала Білозір в інтерв'ю Делу.

На питання про що саме йде мова в запиті, Білозір відповіла: «Візьміть Рупор.інфо. Ось які там деталі приведені, такі і у мене в запиті», - сказала депутат.

«У мене не виникало підозри, ця інформація (про рейси Тимошенко до Генуї, Верони і Москви – ред.) була опублікована, і я вирішила її або спростувати або узяти у компетентних органів достовірну інформацію. Я такі запити роблю у багатьох випадках: коли питання виникають з приводу національних заповідників (їх межі постійно збираються скоротити). Були публікації в газетах, на інтернет-сайтах інших ключових конфліктних ситуацій, я теж робила запити в СБУ. Цей запит нічим не відрізняється від інших, які я робила», - відзначила Білозір.

Білозір також заявила, що хай скажуть компетентні органи чи була це провокація.
FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров минає стрій почесної варти під час вітальної церемонії в Братиславі у четвер, 24 листопада 2005 р. Ехануров прибув до Словаччини, щоб взяти участь в саміті глав урядів країн Центрально-Європейської ініціативи (ЦЕІ), який проходить в словацькому місті Пієштяни. На саміт прибули 11 прем'єр-міністрів з 17 країн - учасниць ЦЕІ. Фото УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: